25.000 rammes av feil fra Skatteetaten

Trondheim 20050829.
Skatteetatens lokaler, Kongens gate 87 i Trondheim.
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .

Trondheim 20050829. Skatteetatens lokaler, Kongens gate 87 i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Må regne skatten på nytt.

DEL

(Nord24) 25.000 næringsdrivende som er registrert med enkeltpersonforetak mottok fredag en mail fra Skatteetaten. (Se hele mailen nedenfor).

Der kommer det fram at Skatteetaten har gjort en feil når de har beregnet fjorårets skatteoppgjør for deler av denne gruppen, skriver an.no.

Personinntekten fra næring har ikke blitt inkludert, noe som kan få store konsekvenser for den skatten som er beregnet – og dermed også for eventuell skatt til gode eller restskatt.

Pressekontakt i Skatteetaten, Ole Ekhaugen, bekrefter feilen og sier til an.no at:

– I noen av skatteoppgjørene for enkeltpersonforetak som ble sendt ut denne uka, var ikke personinntekt fra næring blitt inkludert i skatteberegningen. Disse må dermed få skatten beregnet skatt på nytt og mange vil få mer skatt enn det som ble opplyst i skatteoppgjøret. Disse vil motta et nytt skatteoppgjør så snart feilen er rettet. Alle de berørte er informert og de trenger ikke foreta seg noe.

Utbetaling av skatt til gode for de berørte er utsatt til feilen er rettet, sannsynligvis en til to uker etter den planlagte utbetalingen 3. august, opplyser han videre.

Feilen gjelder 25 000 næringsdrivende, noe som utgjør cirka 10 prosent av de næringsdrivende som mottok et skatteoppgjør nå.

An.no har spurt Skatteetaten om hvor mange som er rammet i Nordland, men det har ikke Skatteetaten tilgjengelig informasjon om.

– Hva gikk galt?

– Det var en feil i en overføring av informasjon mellom systemer. Feilen er rettet og beregningene vil skje på nytt neste uke, forklarer Ekhaugen og avslutter:

– Vi beklager ulempene dette har medført.

Her er e-posten i sin helhet:

I skatteoppgjøret ditt har ikke personinntekt fra næring blitt inkludert i skatteberegningen. Beregnet skatt kan dermed ha blitt for lav. Dersom din beregnede skatt er feil, vil du få et nytt skatteoppgjør så snart feilen er rettet. Du trenger ikke foreta deg noe. 

Utbetaling av eventuell skatt til gode er utsatt til feilen er rettet, sannsynligvis en til to uker etter den planlagte utbetalingen 3. august. Hvis du har fått restskatt og det blir beregnet et nytt skatteoppgjør for deg, vil du motta en ny faktura med høyere restskatt. 

Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører. 

Hilsen Skatteetaten

Artikkeltags