Slapp av TIL, Trond Mohn har flere penger igjen

Trond Mohn

Trond Mohn

Artikkelen er over 3 år gammel

Norges rikeste.

DEL

(Nord24) Han har drysset store summer over TIL, og betalt de fleste kvadratmetrene med kunstgress i Tromsø. Men pengebingen er ikke tom. Bergenseren Trond Mohn ligger på topp både i inntekt, formue og betalt skatt i fjor. Næringslivsmannen tjente 871 millioner kroner i 2015, viser skattelistene som ble offentliggjort torsdag kveld.

Forretningsmannen i Bergen, som også er kjent som en svært sjenerøs filantrop, er suverent på topp på listen over dem som tjente mest penger i Norge i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Han har også den største formuen med 9,845 milliarder kroner, og betaler da naturlig nok også mest skatt.

Bidra til fellesskapet

– Jeg betaler min skatt med glede, sier milliardæren til Bergensavisen. Han betalte 318 millioner kroner i fjor, cirka 180 millioner mer enn året før.

– Jeg har ingenting å beklage meg over. Jeg er privilegert, og synes det er helt i orden at listene offentliggjøres. Jeg er stolt av mitt bidrag, og stolt over å få bidra til fellesskapet, sier Mohn.

Også investoren Øystein Stray Spetalen, som følger på plassen bak Mohn på inntektstoppen, og Svein Støle på tredjeplass bidrar godt til fellesskapet. Spetalen betalte over 142 millioner i skatt, mens Støle er oppført med vel 122 millioner.

Rike søstre

På formuestoppen følges Mohn tett av laksearvingen Gustav Magnar Witzøe som har en ligningsformue på 9,840 milliarder kroner. Pengene stammer fra det familieeide oppdrettsselskapet SalMar på Frøya. Han hadde i fjor en skattepliktig inntekt på 142 millioner kroner. Deretter følger Kjell Inge Røkke med nesten 9,8 millioner i formue, men null i inntekt.

Søstrene Katharina (21) og Alexandra Andresen (20) er Norges rikeste kvinner, der er gode for vel 7 milliarder hver. Formuen kommer fra familieselskapet Ferd.

Artikkeltags