Skal vise fram Nordpol-gospel i Storbritannia

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Om en måned tar Jardar Johansen med seg koret sitt, Gospelcompagniet, og synger seg hele veien til London i England.

- Vi skal delta på en stor gospelfestival, Premier Gospel Festival. Her fylles hele London med gospelmusikk - kirker, jazzkafeer og så videre, forteller Johansen.

Koret reiser over med fullt band (fem stykker), samt en besetning på mellom 20 og 25 sangere.

- Vi skal holde i hvert fall én konsert selv, i tillegg til å delta på ganske mye annet som skjer.

Koret fra Nordpolen

Gospelcompagniet har gode forbindelser til et av Londons mest anerkjente gospelkor, IDMC Gospel Choir, og skal på Englands-turen blant annet ha en workshop med denne gjengen.

- De er svært dyktige. Men jeg tror absolutt ikke vi kommer til å gjøre oss bort, smiler Johansen.

Det er gjennom dette koret Gospelcompagniet har fått innpass på festivalen, som for det aller meste har engelske kor på plakaten, i tillegg til noen få amerikanske.

- Så dette koret fra Nordpolen vil nok skille seg litt ut!

Koret, som de siste årene har lidd litt under dirigent Johansens stadige teater-eskapader, ser veldig frem til London-turen.

- Vi gleder oss helt enormt. Vi har lenge tenkt at vi trenger å gjøre noe nytt. Og disse konsertjobbene er jo noe av det morsomste vi gjør. For koret er det viktig å oppleve at det vi holder på med betyr noe, og er spennende.

Kulturhuskonsert

Såpass inspirert regner Johansen med at koret er, at han har booket dem inn i Storsalen på Kulturhuset i Tromsø en uke etter at de kommer tilbake - 7. juni.

- Det er mange som digger gospel, men som ikke naturlig går i kirka. Så vi gjør en del konserter utenfor kirkene også, slik som dette. Og denne konserten regner jeg med vi er supertrimmet til, virkelig, sier Johansen.

I forkant av festivalen og kulturhuskonserten øver Gospelcompagniet inn både nytt og gammelt materiale.

- Gospel er morsom, spenstig og stor musikk. I tillegg har vi fantastiske solister; Ingrid Haukeland, Silje Olderdal og Kathrine Nyborg Johansen er alle enormt dyktige sangere, sier Johansen, som jo også drar noen låter selv - i tillegg til dirigentrollen.

- Jeg er en slags spillende trener, humrer han.

Gospelcompagniet drar til London om rundt en måned.