Skal du ut på veiene? Sjekk dette, og unngå å kjøre i kø

Artikkelen er over 3 år gammel

Her er det full oversikt over veiarbeid og køer.

DEL

Sommeren er ikke bare høysesong for bilferie. Det er også mye veiarbeid i månedene veiene er bare. Nå har Statens vegvesen utviklet en kartløsning hvor du kan legge inn bilturen, og se hvilke overraskelser som er i vente. Og ikke minst finne omkjøringsruter.

Høysesong

Foruten asfaltarbeid pågår nå en opprustning av alle tunnelene langs E6 i nord, og flere på fylkesveiene. Samtidig jobbes det med flere store samferdselsprosjekt i forbindelse med Harstad- og Altapakken, og to nye tunneler gjennom Nord-Troms.

– Sommeren er høysesong for ulike former for veiarbeider på, ved og rundt norske veier. Grunnen til at det generelt er mindre trafikk i ferieukene og dermed enklere å gjøre nødvendig vei- og asfaltarbeid, forteller fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen i en pressemelding.

Her er tipsene fra Statens vegvesen:

  • Kjør etter forholdene og aldri over fartsgrensen. Litt fortere er mye farligere enn du tror.
  • Del veien og ta hensyn til alle som bruker den.
  • Husk bilbelte!
  • Sørg for å være uthvilt før turen starter. Om du merker at du blir trøtt underveis, stopp og sov i 15 minutter.
  • Sjekk at bilen er i god teknisk stand før du reiser.
  • Pakk bilen riktig. Ingen løse gjenstander. Tunge ting nederst.
  • Planlegg reisen godt og beregn god tid. Respekter vegarbeid langs veien.

Ruteplanlegger

Deres nye tjeneste Vegvesen Trafikk gir full oversikt over trafikkavvikling, vegarbeid og redusert fremkommelighet. Også planlagt kommende veiarbeid og trafikkreguleringer ligger inne.

Vegvesenet har over 450 webkamera som ligger inne i tjenesten i tillegg til bomstasjoner, fergestrekninger og det meste annet i og langs veien.

Vegvesen trafikk inneholder også en ruteplanlegger, der du kan legge inn dine reisemål. Avstander, reisetider og aktuelle veimeldinger på strekningen kommer automatisk opp og gjøre det enkelt og oversiktlig å planlegge reiser.

- Ta deg tid til å sjekke Vegvesen Trafikk når du planlegger din neste bilreise. Det kan spare deg for uforutsett tidsbruk og irritasjoner når du først er på veien, sier Bodil Rønning Dreyer.

Statens vegvesens fem veitrafikksentraler varsler på Twitter de reisende løpende om hendelser og andre forhold som påvirker reisen og trafikkavviklingen: