Politiet trapper opp etterforskningen av Sjøvegan-drapet

MYSTERIE: Marie-Louise Bendiktsen (59, innfelt i bildet) ble funnet knivdrept i sin egen nedbrente bolig i Lensmannsjordveien på Sjøvegan tidlig på morgenen 15. juli i 1998. Fortsatt har ikke politiet gitt opp å finne drapspersonen. Her er politietterforskere i Salangen like etter drapet. 		Foto: Stein Wilhelmsen

MYSTERIE: Marie-Louise Bendiktsen (59, innfelt i bildet) ble funnet knivdrept i sin egen nedbrente bolig i Lensmannsjordveien på Sjøvegan tidlig på morgenen 15. juli i 1998. Fortsatt har ikke politiet gitt opp å finne drapspersonen. Her er politietterforskere i Salangen like etter drapet. Foto: Stein Wilhelmsen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

To personer skal fortsette etterforskningen av det uløste drapet på en 59 år gammel kvinne som fant sted i Salangen i Troms i 1998.

DEL

– Noe økt aktivitet blir det, sier Andreas Nilsen, fungerende leder av Midt-Troms lensmannsdistrikt, til NRK etter et møte i Tromsø tirsdag.

Politiet setter av to årsverk til å etterforske drapsgåten i tillegg til ekstra ressurser ved behov.

Marie Louise Bendiksen ble funnet død i brannruinene i sitt hjem i Sjøvegan. Etter obduksjonen viste det seg at hun var blitt drept.

Under møtet i Tromsø ble blant annet den videre fremdriften i saken diskutert. I tillegg til Nilsen, deltok påtaleleder i Troms politidistrikt Einar Sparboe Lysnes og lensmann i Salangen, etterforskningsleder Hans Roar Rasmussen.

Saken har vært henlagt flere ganger, men etter nye opplysninger har politiet nå sett på saken igjen.

– Det er viktig for oss å avslutte de gjøremålene som gjenstår i saken. Det må vi få lukket. Det er ingen av oss som vil la de tingene stå ugjort. Det er mange elementer som må etterforskes videre før vi vurderer hvordan vi skal ta saken videre, sier Nilsen.

Han opplyser at politiet blant annet har konkrete oppgaver knyttet til et spor i Tyskland. Det dreier seg om en utenlandsk statsborger som ble avhørt kort tid etter drapet, men som året etter var forsvunnet da politiet ville snakke med ham igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken