(Nord24)

Sjømatrådet må kutte opp mot 30 prosent av staben i Tromsø etter redusert pengestøtte fra fiskerinæringen, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er den nye hverdagen. Endringer skjer raskt, sier sjømatdirektør Renate Larsen til avisa. Hun sier videre til avisa at det vil gjelde mellom 10 og 15 ansatte.

Dette sier de ansatte (for abonnenter):

 

- Det er litt tidlig å si hvor mange som blir berørt av nedbemanningen. Nå skal vi i prosess med de tillitsvalgte, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen til avisa.

Hun har i dag 86 ansatte og 14 utekontorer. Allerede har direktøren startet en omorgansiering av organisasjonen ved å fjerne flere lederstillinger, opprettet Oslo-kontor og ansatt en ny kommunikasjonsdirektør.

Sjømatrådet finansieres av en obligatorisk markedsavgift på eksport av fisk. I 2016 fikk Sjømatrådet 560 millioner kroner i inntekter fra avgiften. Regjeringen kuttet i avgiften til en forventet inntekt på vel 350 millioner kroner i 2017. Av dette vil laks og ørret stå for 200 millioner kroner, og pelagisk sektor vil stå for 25 millioner kroner.

Derfor har det lenge vært klart at Sjømatrådet må omstille seg for å ta ned kostnadene ved driften.