Ny forskning: Gode nyheter til sjokoladeelskere

SUNT: Antioksidantene i kakao gjør mørk sjokolade sunt. Foto: Dmitry Rukhlenko (Colourbox)

SUNT: Antioksidantene i kakao gjør mørk sjokolade sunt. Foto: Dmitry Rukhlenko (Colourbox) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Er du et sjokolademonster med dårlig samvittighet? Da bør du lese dette.

DEL

[NETTAVISEN:] Studiene har blitt ledet av forsker Lee S. Berk ved School of Allied Health Professions og Loma Linda University. Funnene ble presentert under Experimental Biology 2018 og publisert i Science Daily.

– Studiene viser at desto høyere konsentrasjon av kakao, desto mer positiv innvirkning på blant annet kognitive ferdigheter, minne, humør og immunitet.

Den ene studien undersøkte hvordan sjokolade med 70 prosent kakao påvirker immunsystemet. Den påviste at sjokolade forbedrer signalene som aktiverer hvite blodlegemer og dermed bedrer immunforsvaret.

Kinoturen kan bli svindyr: Her koster popkornet over 500 kroner kiloen

Her forsøker naboene å slokke brannen med slange

Den andre undersøkelsen viste hvordan inntak av 48 gram mørk sjokolade (70 prosent økologisk kakao) bedret hjerneaktiviteten på kort sikt (etter 30 minutter).

Berk sier at funnene krever oppfølging, spesielt for å finne ut hvor mye mørk sjokolade kan bedre helsen i store populasjoner.

Dette er langt fra de første studiene som fokuserer på helseaspektene ved mørk sjokolade. Tidligere studier har blant annet vist at mørk sjokolade hjelper mot hoste, minsker sjansen for hjerteinfarkt og gjør deg smartere.

Til slutt: Ernæringsfysiolog Silje Bjørnstad har tidligere påpekt i Nettavisen at selv om mørk sjokolade er full av antioksidanter, så er den også full av kalorier. Derfor gjelder huskeregelen: «Alt med måte».

Artikkeltags