Men først må folk i Troms overleve denne uken. For mens det er meldt overskyet, sol og regn i denne uka, ser ting meget lovende ut i tiden fremover.

Mandag i neste uke er det for eksempel meldt opp mot 16 grader.

Noe usikkert

Nå skal det sies at det enn er lenge til, dermed kan prognosene forandres. Men det er lov å håpe.

– Vi må ta denne uka først. Men det går mot varmere dager, men det skal vi se på igjen senere i uka, sier Ola Mellem, statsmeteorolog ved værvarslinga i Tromsø.

Ifølge Yr er det meldt opp mot 16 grader mandag, 18 grader tirsdag og 19 grader onsdag.

– Prognosene vil ha det slik, forteller meteorologen.

Kaldere

For folk i Troms blir onsdagen denne uken den beste dagen.

– Det blir rolige vindforhold, men frisk bris på utsatte plasser i Troms. Periodevis kan det komme en liten kuling ved kysten, noe som gjør at det ikke blir forferdelig varmt. Temperaturen blir ikke noe særlig over 10 grader, men sol blir det nok, sier Mellem.

Torsdag kan det bli forandringer. Høytrykket i Nord vil nemlig trekker sørover.

– Det gjør at vinden kommer fra en vestlig retning, og kan øke utover dagen til en frisk bris, med periodevis stiv kuling nord i fylket. Vi kan forventer mer skyer, og sent på ettermiddagen kan det komme regn.

Også fredag blir det mer kjølig vær.

– Oppe i fjellet kan det komme snø, men ikke store mengder. Lørdag ligger høytrykket sør for oss. Det blir en vestlig bris, og antakeligvis ikke noe nedbør. Temperaturen blir kjølig, men trolig høyere enn torsdag og fredag. Vi får se om stigningen fortsetter i neste uke.

Søndag blir værtypen lignende som dagen før.

– Men ikke noe sterk vind. Det blir oppholdsvær, med mulighet for høyere temperatur. Neppe over 10 grader, avslutter statsmeteorologen.