Ulykkesoffiserene nektes å seile ny fregatt

KNM Helge Ingstad ved skadestedet i Øygarden etter fartøyet i forrige uke kolliderte med et tankskip og fikk store skader.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KNM Helge Ingstad ved skadestedet i Øygarden etter fartøyet i forrige uke kolliderte med et tankskip og fikk store skader. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Marineoffiserene som hadde ansvaret for fregatten som kolliderte utenfor Bergen får ikke seile neste skip.

DEL

Mannskapet som var på kommandoen da KNM Helge Ingstad kolliderte, får ikke navigere søsterskipet KNM Roald Amundsen. Det bekrefter flaggkommandør Rune Andersen overfor VG.

Normalt skal det være fem personer på broen i norske fregatter. En av dem er vaktsjef, som er ansvarlig for føringen av båten, og en skal være assisterende vaktsjef som har kontroll på radar og navigasjon.

- Årsaksforholdene er ikke klarlagt, og vi har et særskilt behov for å utvise aktsomhet inntil det er avklart. For at seilasen skal skje på en sikkerhetsmessig forslarlig måte, vil jeg derfor legge konkrete føringer for gjennomføringen. Det inkluderer blant annet at fartøyet tilføres støtte på navigasjonssiden, sier Andersen til VG.

Med andre ord bekrefter han overfor avisen at offiserene ikke får ha ansvar for å føre fregatt alene, inntil videre.

- Ingen av dem som var involvert i ulykken har fått inndratt eller beslaglagt sine sertifikater, sier avsnittsleder Frode Karlsen i Vest politidistrikt til VG.

Les hele saken i VG her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken