Sjekk den nye deltakerrekorden!

Nils I. Hætta og hans nærmeste støttespillere jubler over ny deltakerrekord. Her støttes han av The Breakfast Club, en klubb fra London som stilte med hele 27 engasjerte løpere på marathon-distansen.

Nils I. Hætta og hans nærmeste støttespillere jubler over ny deltakerrekord. Her støttes han av The Breakfast Club, en klubb fra London som stilte med hele 27 engasjerte løpere på marathon-distansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

MSM sprengte grensa på ny i nytt rekordår.

DEL

– Når vi ser rundt oss nå finner man svaret, sier daglig leder for Midnight Sun Maraton, Nils I. Hætta, i det han går rundt på Tromsø Torg og peker på omgivelsene for å svare på hvorfor så mange velger å delta på løpsfesten i Nordens Paris.

Nettopp det unike konseptet med et marathon i midnattsola nord for polarsirkelen har i årevis tiltrukket seg folk fra nære og fjerne strøk. Og ifølge Hætta har deltakertallet økt jevnt og trutt med årene. Likevel var gleden stor blant MSM-ledelsen da årets deltakerekord ble klar. 5.668 er den nye rekorden.

– Det er en økning på sju-åtte prosent fra fjorårets 5.261, og dette er vi selvfølgelig meget fornøyd over å få til.

Hætta som er MSM sin «primus motor» har fulgt løpet på nært hold siden oppstarten for 26 år siden og mener løpet skiller seg ut fra mer tradisjonelle marathon.

– Mange legger merke til løpet rundt omkring i hele verden verden og vi merker at det er stor popularitet tilknyttet MSM akkurat nå. Svært gledelig, sier Hætta.