Sjefredaktøren forlater iTromsø: - Har vært fantastisk morsomt

NY JOBB: Stig Jakobsen, sjefredaktør i iTromsø, skifter beite.

NY JOBB: Stig Jakobsen, sjefredaktør i iTromsø, skifter beite. Foto:

Stig Jakobsen flytter fra Tromsø til Steinkjer.

DEL

iTromsø sin sjefsredaktør, Stig Jakobsen, forlater iTromsø etter fem år i avisen. Det skriver iTromsø på sine nettsider.

Grunnen er at Jakobsen skal være med på oppstarten av en ny avis i Steinkjer.

Ny avis

Polaris Media vil etablere en ny avis, det som følge av at Trønder-Avisa ble kjøpt opp av Amedia tidligere i år.

– Vi kommer til å samarbeide tett med Adresseavisen og Polaris’ andre aviser i regionen. Steinkjer er på sett og vis i den samme situasjon som Tromsø, der du har ett stort regionalt nyhetssted i Trønder-Avisa, pluss Steinkjeravisa – som i stor grad satser som papiravis. Vi skal også være god på lokale nyheter, men derimot være heldigital, sier Jakobsen til iTromsø.

– Jeg har vært med på å starte opp ti forskjellige magasiner gjennom min tid i Bonnier, og dette har vært fantastisk morsomt å være med på. Og jeg har aldri vært med på å starte opp en ny avis. Selv om det kanskje ser slik ut, er jeg faktisk for ung til å ha vært med på oppstarten av iTromsø, humrer sjefredaktøren.

Midlertidig

Styreleder i Polaris Nord-Norge, Harald Rise, sier til Nordlys at det ikke er snakk om en oppsigelse, men en forespørsel om permisjon fra nåværende stilling.

– Det er snakk om en kortere periode. Det er ikke noe annet enn at Stig har søkt om dette og vi i styret må ta stilling til det. Han har søkt permisjon og jeg må ta forbehold om at styret godkjenner dette, sier Rise.

Han legger til at det dreier seg om permisjon i om lag ett år.

– Så finner vi en mellomløsning i Tromsø i denne perioden.

Vil ikke røpe navnet

Sjefsansvaret for iTromsø blir overtatt av en annen person, men Jakobsen vil ikke røpe navnet enda.

– Vi har planer for hvordan dette skal løses, og min avgang vil bli udramatisk for iTromsø sin del. iTromsø kommer til å fortsette i samme gode form. Det er jeg helt sikker på, sier Jakobsen til sin tidligere avis.

Klubbleder i iTromsø, Christer Pedersen, sier de har deltatt i prosessen, men at de ikke kan kommentere prosessen.

– VI har en del prosesser som må styrebehandles før de blir vedtatt, så det er begrenset hva jeg kan si. Jeg er fornøyd med løsningene som er skissert og har vært involvert i prosessen frem til nå, sier klubblederen til Nordlys.

Artikkeltags