Gå til sidens hovedinnhold

Norsk mester – nok en gang

Artikkelen er over 5 år gammel

I helga ble årets norgesmesterskap for ungdom avholdt i Bergen på flotte Quality Hotel Edvard Grieg. 380 barn og ungdom fra hele landet kjempet om norgesmestertittelen i sju aldergrupper. Nord-Norge var godt representert med spillere fra Harstad, Tromsø og Alta og igjen gjorde landsdelen seg bemerket.

I klasse A (17-25 år) hadde Tromsø sjakklubb tre spillere blant de ti beste. Edit Machlik på 6. plass, så vidt foran storebror Jon på 7. plass og Elise Forså på 9. plass utgjorde en svært imponerende laginnsats i en sterk klasse.

Mathias Lind Schouten gikk knallhardt ut i klasse F (10 år) og ledet klassen med suverene 4 poeng av 4 mulige. I femte runde lå han veldig godt an mot Ole-Christian Kran fra Oslo Schackselskap (OSS) som til sist vant hele klassen. Et lite feilskjær helt mot slutten førte dessverre til et kjedelig tap. Det endte likevel med fem poeng av sju mulige, 6. plass, og et nytt sterkt resultat av Mathias.

I den yngste klassen var det 9-årige Torbjørn Valvåg fra Tromsø som utmerket seg. Seks poeng og fjerdeplass ble fasiten etter imponerende spill gjennom hele helga. Prestasjonen blir ekstra sterk når man vet at klassen var den største med hele 98 deltakere.

Men det var i klasse C (13-14 år) Nord-Norge gjorde størst suksess. Tor Fredrik Kaasen fra Tromsø og André Zountouridès Nielsen fra Alta har vært harde konkurrenter i en årrekke og til sammen vunnet flere norgesmesterskap. Etter innbyrdes remis i siste runde endte begge på seks poeng, denne gangen var det imidlertid Tor Fredrik som ble dømt først på kvalitetsberegning. Tromsø og Alta stilte med henholdsvis seks og fire deltakere i denne klassen og det er også verdt å merke Gunnar Lunds (Tromsø) sterke femteplass og Maria Greibrokk (Alta) på en fin 17. plass.

Tor Fredrik har hatt en utrolig sjakkmåned. På få uker har han rukket å debutere på Tromsøs eliteserielag, vinne klubbmesterskapet som tidenes yngste og er nå altså norgesmester igjen. Tor Fredrik er seriøs og jobber mye med å bli bedre i sjakk. Jeg tror også at treneren, internasjonal mester Irina Turova, må tilskrives mye ære for de fenomenale resultatene han har hatt i det siste. Fortsette utviklinga i samme tempo for Tor Fredrik er jeg sikker på at vi om et par år har Tromsøs første internasjonale mester. Og det trenger ikke å stoppe der.

 

Kommentarer til denne saken