Gå til sidens hovedinnhold

Sjakk-OL begjært konkurs: - Vi håper på en snarlig løsning

Artikkelen er over 6 år gammel

Renholdsgigant går til retten mot OL-selskapet.

ISS Facility Services har begjært sjakk-OL-organisasjonen Chess Olympiad Tromsø 2014 AS konkurs.

Konkursbegjæringen ble levert Nord-Troms tingrett før helga.

- Betydelig utestående krav

OL-organisasjonen har hatt store betalingsproblemer etter arrangementet, noe som blant annet har gått ut over hotellene i Tromsø.

Totalt har renholdsgiganten inne et krav på 607.320 kroner. Mesteparten beror på en ubetalt regning på 578.620 kroner for rom og frokost på Sydspissen hotell i Tromsø, samt lokalleie for flere personer.

Sydspissen Hotell eies av Forsvaret, men driften er satt ut til ISS Facility Services AS.

LES MER: - Har ikke råd til å betale regningene.

- Hensett til de foreliggende opplysningene om selskapets økonomiske situasjon, jf. også at saksøkte har et betydelig utestående krav, mener saksøker at det uansett er påvist at saksøkte er insolvent slik at vilkårene for å åpne konkurs er til stede, jf. konkursloven § 61 jf § 60 og jf § 62, skriver selskapets advokat Geir gregersen i konkursbegjæringen som er sendt til Nord-Troms tingrett.

- Håper de trekker konkursbegjæringen

Administrerende direktør Børge Robertsen sier at de fikk konkursbegjæringen fra ISS før de sendte ut tilbudet om en frivillig akkordløsning sist fredag.

- ISS var ikke kjent med vårt tilbud om frivillig akkord da de sendte konkursbegjæringen. Vi har vært i kontakt med advokaten til ISS og redegjort for vårt tilbud om frivillig akkord. De ba oss da sende over ytterligere informasjon om regnskapet for å kunne ta stilling til saken på nytt, sier Robertsen til Nordlys.

I dag sendte Sjakk-OL over en regnskapsrapport til ISS konsernet.

- Vi håper at resultatet basert på vårt tilbud blir at de trekker konkursbegjæringen. Vi er optimistiske. Det er nok sedvane i et stort multinasjonalt selskap å kjøre prosesser på denne måten, sier Robertsen.

Akkordtilbud: 88 prosent

I akkordløsningen er de største aktørene tilbudt opp til 88 prosent av de totale kostnadene som de har hatt under Sjakk-OL. De øvrige kreditorene er tilbudt 88 prosent av de resterende regningene de hadde igjen hos Sjakk-OL.

For ISS vil akkordløsningen bety et tap på om lag 70.000 kroner. Robertsen håper nå på en rask avklaring.

- Så langt har alle kreditorene vært positive til vårt tilbud, sier direktøren.

Tromsø kommune eier 90 prosent av OL-selskapet. Byråd for kultur, næring og idrett, Jonas Stein (V), henviser til selskapet for kommentarer.

- Dette er en sak mellom selskapet og kreditorene, sier Jonas Stein.

Sendte brev til kreditorer

OL-selskapet gjorde i forrige uke opp den økonomiske statusen etter arrangementet, og sendte brev til samtlige kreditorer.

- Hovedinnholdet i brevet er at vi tilbyr en frivillig akkord og skisserer hva vi umiddelbart kan betale når garantien fra FIDE blir frigitt, og utover det hva vi tilbyr å betale av utestående når vi får inn resterende kundefordringer, forklarte administrerende direktør Børge Robertsen til Nordlys for en uke siden.

Han kommenterte en mulig konkursbegjæring på følgende måte:

- Nå har vi sendt et tilbud, så tar vi en ting om gangen. Jeg håper de aksepterer det, så får vi eventuelt i neste omgang ta stilling til det. Jeg håper vi ikke kommer til det punktet, det ville vært veldig synd.

Advokat Geir Gregersen som representerer ISS Facility Services AS, bekrefter at konkursbegjæringen ble sendt før de mottok tilbudet om frivillig akkord.

- Foreløpig har vi litt for lite informasjon. Vi vil først se hva de kan dokumentere, og så ta stilling til om vi vil godta det eller ikke. Vi har en dialog med sjakk-selskapet, sier Geir Gregersen.

Kommentarer til denne saken