Sjåføren stakk fra regninga på 20.000 kroner. Da sperret bergingsbilene semitraileren inne

INNESPERRET: To storbergere fra Artic bilberging har sperret inne denne tyske semitraileren, etter at sjåføren stakk fra regninga på 20.000 kroner.

INNESPERRET: To storbergere fra Artic bilberging har sperret inne denne tyske semitraileren, etter at sjåføren stakk fra regninga på 20.000 kroner.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HARSTAD/LØDINGEN (Nordlys.no): To bergingsbiler fra Artic bilberging i Harstad og Assistanse Nord på Sortland ble kalt ut til Kåringen i Lødingen kommune onsdag morgen.

Et tysk vogntog hadde sakset i bakkene, men da bergingsbilene hadde kommet fram, hadde sjåføren klart å komme seg løs.

– Når vi kom fram så kom sjåføren seg løs. Vi skal likevel ha betalt for utrykninga, men sjåføren nekter å betale, sier Jan Helge Hansen i Artic Bilberging.

Timesbetalt

Den tyske sjåføren kjørte videre til fergekaia i Lødingen, men der sperret bergingsbilene ham inne slik at han ikke kom seg videre.

– Vi har tilkalt både politi og vegvesenet. Vi oppdaget nemlig at han har feil merking på dekkene, og har brent inn riktig merking selv, sier Hansen.

Den tyske sjåføren oppholdt seg i bilen, og var ikke fornøyd med situasjonen. Han er nemlig skyldig bergingsselskapet 20.000 kroner.

– Og vi tar betalt per time, sier Hansen.

Rekvirerte selv

Sjåføren har i tillegg for lite kjettinger på hjulene, ifølge Hansen.

Ifølge operasjonsleder Anne Karlsen i Midtre Hålogaland politidistrikt ble en patrulje sendt til fergekaia for å forsøke å få oversikt over situasjonen.

– Vi avventer tilbakemelding fra patruljen. Bergingsbilene må nok flytte seg etter hvert, men vi får se hva som skjer, sier Karlsen.

Hun bekrefter at politiet har fått opplysning om manglende betaling.

Jan Helge Hansen påpeker at sjåføren selv fikk rekvirert berging via en norsk sjåfør.

– For å være sikker, rykket vi ut både fra Sandtorg og Sortland. Altså fra begge sider, sier Hansen.