Sitte hjemme-festivalens seere har bestemt: Her får Kirkens bymisjon 50.000 kroner

Magnus Vold Jensen (t.v) og Stein Erik Nilsen mottok onsdag 50.000 kroner fra rådgiver samfunnsengasjement for SpareBank 1 Nord-Norge, Katrine Merete Eilertsen.

Magnus Vold Jensen (t.v) og Stein Erik Nilsen mottok onsdag 50.000 kroner fra rådgiver samfunnsengasjement for SpareBank 1 Nord-Norge, Katrine Merete Eilertsen.

– Mange av våre brukere sliter.

DEL

Sparebanken Nord-Norge bidro med 50.000 kroner i «Sitte hjemme-festivalen», et samarbeid mellom Nordlys og Prelaten der en rekke artister stilte opp og spilte konsert.

Etter forslag fra Nordlys´ lesere ble det klart at beløpet tilfaller «Kirkens Bymisjon».

– En gave fra Tromsøs befolkning, sier rådgiver samfunnsengasjement for SpareBank 1 Nord-Norge, Katrine Merete Eilertsen.

– Mange av våre brukere sliter. De har det ikke bra, og mange av dem kommer seg ikke noen plasser, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon i Tromsø, Karina Sogge.

Oppsøkende virksomhet

Kirkens Bymisjon stengte i mars dørene til sentrumshuset. Nå oppsøker de brukerne der de befinner seg.

– Og får vi meldinger om at noen ikke er sett på noen dager dra vi hjem til dem. Vi vet hvor de fleste bor, fortsetter Sogge.

Hun bekrefter at det står bra til med de fleste.

– De er veldig oppmerksom på smittefaren – også overfor oss. De holder seg for det meste for seg selv og føler seg ikke truet av smittefaren. Den plassen de har størst sjanser for å bli smittet er på polet, fortsetter Sogge.

Hun er selvfølgelig glad for gaven og lover at den skal få bein å gå på.

Deler ut mat

Skjærtorsdag gjennomførte Kirkens Bymisjon rundt 50 hjemmebesøk. Daglig deler de ut matvarer til de som trenger det.

– Fremover vil vi øke arbeidet inn mot flyktninger og innvandrere, opplyser Sogge.

– Dere gjør en fantastisk jobb. Hele Tromsø ser det, slo Eilertsen fast.

Under «Sitte hjemme-festivalen» ble det samlet inn rundt 90.000 kroner. 75 prosent av inn vil bli fordelt mellom de 17 artistene som deltok. 25 prosent fordeles mellom teknikerne som sørget for lyd og lys.

Se hele musikkfesten her:

Artikkeltags