(Nord24)

PTG Frinordica har inngått millionkontrakt med SalMar i Lenvik, og skal levere et komplett isanlegg til prestisjeprosjektet InnovaNor: "Nord-Norges største og mest moderne slakte- og prosesseringsanlegg for laks." Dette skriver PTG i en pressemelding fredag morgen.

Kontrakten er på rundt 10 millioner, sier Per Johansen, vice president sales i PTG Frionordica.

- For oss er dette en betydelig kontrakt.

Johansen sier de i liten grad er rammet av koronakrisen og generell økonomisk nedgang. Deres kunder har fortsatt penger.

- Det er laksenæringen som er største kunde for oss nå. Men vi har også jevn ordretilgang på fiskebåter. Jeg tror generelt det går bra for fiskeindustrien fremover.

Perfect Temperature Group (PTG) er et nytt konsern innen kjøleteknologi, og ble til etter at tromsøselskapet Kuldeteknisk kjøpte opp FrioNordica i Molde og Kjøleservice Helgeland. De er både produsent og installatør av kuldetekniske anlegg til havbruk, fiskeri og matvarebransjen.

Selskapet har nå aktivitet langs hele kysten.

- Vi har også en avdeling på Finnsnes, og vil dermed kunne levere lokal service, sier Johansen.

Anlegget som leveres til Salmar gir en svært effektiv produksjon, sier Johansen.

PTG skal levere ismaskiner for produksjon av 150 tonn is i døgnet, og dobbelt islager for to ganger 40 tonn, samt is-knuser og blandetank for is-sørpe som kan pumpes ut til forbruksstedene. Leveransen inkluderer is-tranport til is-dossererne i produksjonsanlegget.

SalMars InnovaNor vil ha en kapasitet på 70.000 tonn laks, og går alt etter planen skal anlegget stå klart i midten av neste år. SalMar investerer totalt over en milliard kroner i det avanserte anlegget som ligger i Klubben næringspark på Senja. Klubben næringspark og Lenvik er en del av nye Senja kommune.

– Når anlegget står ferdig får regionen et banebrytende ilandføringsanlegg for laks med slakteri og bearbeidingsavdeling, med det nyeste som finnes av teknologi og produksjonsutstyr, sier Frode Arntsen, konserndirektør for industri og salg i SalMar i en pressemelding.

I tillegg til ordren på isanlegget skal PTG levere varmevekslere sjøvannskjølte kondensatorer i titan til Innovanor-prosjektet gjennom Johnson Controls, som er kuldeenteprenør for kjøl og frys.

Varmevekslerne skal anvendes til for-kjøling av laksen i kaldt sjøvann når den kommer inn til anlegget, mens de sjøvannskjølte kondensatorene skal kjøle bort all varmen fra kuldeanleggene.

Som alle andre virksomheter arbeider PTG for å redusere risikoen knyttet til situasjonen rundt koronaviruset.

– Vi regner ikke med at korona vil kunne påvirke fremdriften på denne leveransen da produksjonen i Malmefjorden vil skje i oktober – november i år. I tillegg er vi en tett dialog med alle våre leverandører, og vi kartlegger alternativer om noen av våre leverandører blir forhindret i å levere som forventet, sier Ketil Røberg, salgs- og markedsdirektør for marine og industri i PTG.

– Vi følger myndighetenes anbefalinger, og tar alle forholdsregler for at våre egne medarbeidere ikke skal bli utsatt for smitte eller må i karantene, avslutter Røberg.