TIL-legenden Sigurd Rushfeldt overtok 1. januar som ny sportssjef på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Tromsø.

Skolen skal fra kommende høst starte opp med ungdomsskole, der de starter med én åttendeklasse og ønsker å bygge det ut etter hvert.

På samme tidspunkt er det flere nyvinninger på gang for den videregående delen av NTG i Tromsø.

Fra høsten er det planlagt oppstart med volleyball på NTG, gjennom et tett samarbeid med eliteserieklubben BK Tromsø.

– Vi ser at det er en stor interesse rundt volleyball, og vi har jo allerede en av de ledende trenerne (Harry Fagervold, BKT-assistent) som lærer her på skolen. Vi har lyst til å ha flere idretter og flere bein å stå på – og det er et godt milljø allerede for volleyball i Tromsø. Vi starter opp til høsten, så fremt interessen er stor nok og vi får nok søkere, forteller Sigurd Rushfeldt til Nordlys.

– Vi ser et potensial her til at Tromsø kan bli en ledende by i Norge på volleyball, både på gutte- og jentesida, legger han til.

Det potensialet ser også BKTs hovedtrener Edgar Broks, som verdsetter samarbeidet med NTG Tromsø.

– Det er et veldig spennende konsept. For oss er det en spennende tanke at man kan få dette tilbudet. Det vil kunne være med på å forsterke vår posisjon i norsk volleyball i mange år fremover, sier Broks, som i helga leder BKTs eliteherrer i finalespillet i Nordic League i Bergen der første kamp er fredag mot Randaberg.

 

Håndball og randonee?

Høsten 2018 kan det også bli oppstart av håndball på NTG Tromsø, der det for tiden er en dialog med håndballmiljøet i byen.

– Vi håper at vi får det til. Det er masse håndballspillere her, og vi tror det skal være interesse for dette. Der håper vi også å kunne ha oppstart til høsten, selvfølgelig avhengig av antall søkere, forteller Rushfeldt, som også kan ha litt mer eksotiske ting på gang.

– Vi har ski og skiskyting på skilinja her. Der luftes nå også tanken om randonee. Det vil nok ikke være fra høsten, men kanskje fra neste år.

– Det er et stort miljø og en interesse for randonee her, og det kan fort bli en OL-gren. Driver man med randonee, er Tromsø kanskje den beste plassen på jord å være, sier NTGs ferske sportssjef.

For ett år siden gikk NTG ut med en større og bedre satsing på fotball for jenter. Det mener Rushfeldt har båret frukter.

– Jentefotballen går veldig bra. Det vil det satses for fullt videre på – og det vil utvides med flere spillere, sier Sigurd Rushfeldt.