Dette er alt som er igjen

TRIST DAG: Storfjord-ordfører Sigmund Steinnes ved ruinene av kommunens aktivitetssenter.

TRIST DAG: Storfjord-ordfører Sigmund Steinnes ved ruinene av kommunens aktivitetssenter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brannen rammet kommunens psykisk utviklingshemmede.

DEL

Det var en trist dag for Storfjord-ordfører Sigmund Steinnes fredag. Torsdag sto Valmuen verksted her. Fredag var alt borte. Nordlys møtte ham på branntomta for kommunens aktivitetssenter for psykisk utviklingshemmede.

- Her har et 15-talls brukere vært aktivisert. I dag har vi varslet alle brukerne og andre berørte. Nå jobber vi med å etablere et tilbud for disse for neste uke i første omgang, sier Steinnes til Nordlys.

Kommunen både drev og eide Valmuen.

- Videre må vi finne løsninger på lengre sikt, om vi eventuelt skal bygge det opp igjen eller finne et annet sted der de kan være. Men selvsagt skal brukere ha et tilbud i kommunen også i framtida, sier Steinnes, som fikk meldinga om brannen klokka 16.45 torsdag ettermiddag.

Røsket med seg veske og løp

Han forteller at det kun var avdelingslederen igjen i bygget da brannen brøt ut.

- Hun oppdaget litt røyk utenfor, gikk ut og oppdaget at det var fullt  av røyk. Da var det bare å røske med seg veske og mobiltelefon og komme seg ut, forteller Steinnes.

Kommunen satte ned kriseledelse mens brannen herjet og fikk varslet alle berørte, herunder også eiere av nabobyggene som en stund kunne være truet.

- Det hadde vært brukere der tidligere på dagen, men heldigvis hadde  alle brukerne forlatt huset da det begynte å brenne.

Befaring

Fredag jobbet man på spreng i kommunen for å finne alternative løsninger.

- Vi har noen tilgjengelig lokaler i kommunen og vi har vært på befaring i dag. I første omgang må vi finne en kortsiktig løsning. Én ting var nå de fire veggene som brant ned, men det verste var alt innholdet i bygget. Bygget var tilrettelagt tilbudet, og var fullt av ting skapt av brukerne. Alt gikk tapt og kan ikke erstattes. Det er både trist og trasig, sier ordføreren.

Blant de tingene som brukerne har syslet med på Valmuen å lage mate til kommunestyremøtene, strikking, salg og andre praktiske aktiviteter. Nå er det ingenting igjen.

Artikkeltags