Snøen forsinker arbeidet med den populære turstien - må utsettes til neste år

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tromsø kommune opplyser på sine hjemmesider at arbeidet med å ferdigstille Sherpatrappa er utsatt til neste år.

Årsaken er enkelt og greit været. Snø og vinter i høyden gjør det vanskelig å jobbe med trappa.

- Vi hadde beregnet at trappa skulle stå helt ferdig fredag 12., men med regn, snø og kulde er det vanskelig å arbeide. Oppe i Mastebakken har vinteren kommet for å bli, og der er det en god del forstøtningsmurer som gjenstår, sier friluftsrådgiver og sherpatrappas mor, Margrethe Rabås.

Kommunen har ikke tro på at det skal mildnes i været fremover.

- Vi velger derfor å runde av arbeidet, og starte på ny frisk i mai neste år. Fredag fikk vi fløyet opp det vi trenger av stein for å gjøre trappa helt ferdig til våren. Steinen er lagt på trappetrinnene, men plassert slik at det går helt fint å passere på siden, sier Rabås.

Den offisielle åpningen av trappa vil dermed skje til neste år.

Rabås forteller også innbyggere som skulle være interessert i å hente seg litt stein fra haugen ved grusbanen ved TUIL camping, at nå kan de gjøre nettopp det.

- Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å bruke av steinen som ligger på «Tønna» i Tromsdalen. Nå kan faktisk alle som vil, hente den steinen de ser nytte av her. Mandag 15. oktober kommer Bydrift for å rydde banen, men fram til da kan alle som vil hente seg stein for å bygge sin egen lille Sherpatrapp.

Hun sier imidlertid at de store skiferblokkene som ligger i det ene hjørnet av banen ikke kan tas - de skal brukes i et annet prosjekt.

Artikkeltags