- Beklager at dere måtte se dette

Artikkelen er over 4 år gammel

Shell-ansatt forteller om «et inferno av hets og hatmeldinger».

DEL

Den ansatte ved Shell-stasjonen på Finnsnes som i helga avlivet fugleunger med ei rive, står nå fram og forteller sin versjon av historien til VG. Han sier at han i etterklokskapens lys kunne gjort dette på en mer diskret måte, og ber om unnskyldning for sine handlinger.

LES OGSÅ: Jeg er rystet. Han gikk rundt på taket og drepte fugleungene med ei rive

– Jeg ber om unnskyldning for at folk fikk se dette, men fuglene slapp å lide mer, sier vedkommede.

Skadde fugleunger

Til VG forklarer mannen at han var på taket i forbindelse med en vannlekkasje. Riva hadde han med seg for å beskytte seg selv, og regnklærne hadde han på for å unngå fugleskjit. Da han kom opp på taket skal han ha sett to skadde fugleunger, og valgte å avlive dem for å at de skulle slippe å lide. Dette har vedkommede også forklart til poltiet.

LES OGSÅ: – Han er ansatt hos oss

– Det er en stor belastning for ham. Han ahr blitt sammenlignet med den verste massemorderen i Norgeshistorien, og folk skriver at han burde blitt slått ihjel med ei rive, sier daglig leder Preben Rydningen til VG.

- Inferno av hets og hatmeldinger

Hovedpersonen selv sier at han har hatt store problemer med å sove de siste dagene, og at hatmeldingene har haglet.

– Jeg har gått gjennom et inferno av hets og hatmeldinger på sosiale medier, og i kommentarfelt. Jeg har blitt framstilt som en drapsmann, forklarer mannen via en epost til samme avis.

Han legger til at han vet at fuglene er fredet, men hevder fortsatt at handlingen hans var riktig.

LES: – Kan få fengsel inntil ett år etter fugledrap på Shell

Nordlys skrev mandag at strafferammen for en slik handling er inntil ett års fengsel. Normalreaksjonen er likevel bøtlegging.

Artikkeltags