Rundt halvparten av verdens befolkning "sliter" med problemet, men vet du hvorfor menn får (ufrivillig) ereksjon om morgenen?

Her har du vitenskapen.

Vitenskapelig

Det vitenskapelige navnet på "morrabrødet" er "nocturnal penile tumescence" (NPT), og er noe alle menn (uten ereksjonsproblemer, vel og merke) opplever mellom tre til fem ganger i løpet av én natt. Det skriver Nettavisen.

Men hvorfor menn opplever slike ufrivillige ereksjoner, er forskere ikke helt sikre på. Noen teorier er det selvfølgelig (noe må jo statlig støtte gå til), og én teori kobler "morgenteltet" sammen med REM-fasen av søvnen (rapid eye movement).

 REM-fasen er det stadiet av søvnen hvor vi drømmer, og selv om du kanskje nettopp har drømt at Carmen Electra har reddet deg ut av vannet, er det ikke bare våte drømmer som kan sørge for at det er vondt å sove på magen om morgenen.

Under REM-fasen blir nemlig nevrotransmittere, som sender signaler rundt i nervesystemet, mindre aktive. En av nevrotransmitterne som tar pause mens du sover er en ved navn norpinephrin. Norpinephrins jobb er å kontrollere blodtilstrømningen til penis, og når denne slapper av på vakt er det én grunn til at du givakt. 

En annen teori går ut på at morgengaven er påvirket av forløsningen av nitrogenmonoksid i kroppen. Nitrogenmonoksid blir frigitt av cellene på innsiden av blodårene, noe som blant annet fører dem til å utvide seg og tillate en større strøm av blod til penis. Før du vet ordet av det har du et rykende ferskt "morrabrød".

Hvorfor?

Ja, så var det hvorfor da? Hvorfor skal menn lide seg igjennom et morgenrituale som tvinger deg til å tisse liggende i vater.

Forskere er overbevist om at et "morgentelt" bare er sunt for deg og er med på å styrke utstyret ditt. Den økte blodtilførselsen til utstyret er med på å "trene opp" junior og holder den frisk og (forhåpentligvis) ikke så altfor rask.

Én annen teori til at du opplever morgenereksjon, er å forhindre at du væter sengen. Nervene som kontrollerer ereksjonen sitter nederst i ryggmargen, nerver som også kontrollerer urinblæren. At det å urinere med en erigert penis er like enkelt som å trekke seg stille og rolig ut av Scientologi kirken, gjør at noen forskere støtter teorien.

Andre hevder at kroppen har en rekke andre funksjoner som skal forhindre sengevæting og argumenterer med at kvinner også klarer å "holde seg", og de har ikke penis.

Så med andre, til tross for at den kan være en pest og en plage for mange menn, så er "mårrabrødet" der for å holde familiejuvelene friske.