Sex-klubb inviterte 11-åring på erotisk julebord

MELDINGER: Disse meldingene tikket inn på mobiltelefonen til den 11 år gamle jenta fra Tromsø. Tom Ketil Krogstad, daglig leder i Club 4, vet ikke hvorfor jentas nummer ikke er slettet fra deres registre - til tross for flere henvendelser fra 11-årigens foreldre. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix/Privat

MELDINGER: Disse meldingene tikket inn på mobiltelefonen til den 11 år gamle jenta fra Tromsø. Tom Ketil Krogstad, daglig leder i Club 4, vet ikke hvorfor jentas nummer ikke er slettet fra deres registre - til tross for flere henvendelser fra 11-årigens foreldre. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix/Privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den nye mobiltelefonen ble et mareritt for den 11 år gamle jenta. Det siste året har det tikket inn meldinger med seksuelt innhold og lenker til nettsider med pornografiske bilder.

DEL

- En sen kveld, kort tid etter at hun fikk mobiltelefonen, tikket det inn ei tekstmelding med invitasjon til å bli med på trekant, forteller moren til den 11 år gamle jenta fra Tromsø.

Jenta lå og sov da den første meldingen tikket inn – og det var foreldrene som oppdaget SMS-en.

- Heldigvis var det vi og ikke dattera vår som leste SMS-en. Vi ble opprørt og forbannet, og kontaktet Club 4 med det samme. Jeg ga beskjed om at saken ville bli anmeldt, men møtte en svært hyggelig og imøtekommende mann som lovet at nummeret skulle bli slettet fra registeret deres med det samme, forteller moren.

Slik gikk det imidlertid ikke. Etter noen uker tikket ei ny seksuelt ladet melding inn på datterens mobil. Igjen var Club 4 avsender.

- Kom på erotisk julebord

- Vi snakket med samme mann, og han var like hyggelig og forståelsefull. Han lovet på tro og ære at nummeret til datteren vår skulle fjernes fra Club 4 sine registre, forteller moren.

Månedene gikk og foreldrene tenkte ikke mer på saken – inntil det i desember i fjor kom en invitasjon til datterens mobil om å delta på erotisk julebord. Også denne gang var Club 4 avsender.

- Igjen var det vi og heldigvis ikke datteren vår som oppdaget tekstmeldingen. Vi var oppriktig fortvilte og kom nok en gang i kontakt med samme mann i Club 4. Igjen lovet han dyrt og hellig at nummeret skulle slettes fra alle registre. Han forklarte at de hadde ulike grupper med forskjellige registre. Det var forklaringen på at hun fortsatt fikk tekstmeldinger, selv om han hadde slettet nummeret hennes tidligere.

- Han var veldig trivelig og forståelsesfull. Jeg var sikkert naiv, men jeg trodde på ham.

- Fikk meldinger med ekle bilder

Etter denne episoden oppdaget ikke foreldrene flere meldinger fra Club 4, men søndag kveld tok datteren kontakt med moren.

- Hun fortalte at hun hadde fått mange ekle meldinger med lenke til nettsider med ekle bilder. Hun syntes det var vanskelig å snakke om og hadde ruget på dette i flere måneder, sier moren.

I dag, mandag, valgte foreldrene å anmelde saken.

- Det er forferdelig at datteren vår er blitt eksponert for dette innholdet. Det er ikke noe 11-åringer skal bli utsatt for, sier moren.

Hun kontakter Nordlys fordi hun vil gjøre andre foreldre oppmerksom på hva som kan dukke opp på mobilen til mindreårige.

- Sjekk ungenes telefon

- Hun har overtatt et gammelt nummer til en ukjent person, som tydeligvis har vært i Club 4 sine registre. Lignende kan skje med andre og jeg vil oppfordre foreldre til å følge med på hva som skjer på mobilen til barna deres. Vi har vært opptatt av å trygge datteren vår om at hun kan fortelle oss alt, men det kan være flaut og vanskelig for unger å ta opp slike ubehagelige ting, mener moren, som av hensyn til datteren ikke vil stå frem med navn.

Daglig leder Tom Ketil Krogstad i Club 4 beklager dersom meldinger har blitt oppfattet som støtende.

- Vi sender ikke ut meldinger til mindreårige og jeg har vanskelig å skjønne hva som har gått galt her.

- Foreldrene har ved flere anledninger tatt kontakt for å stanse utsendingen av disse meldingene til den 11 år gamle jenta. Hvorfor har dere ikke fulgt dette opp?

- Jeg kjenner ikke den konkrete saken, men våre rutiner er slik at dersom noen ber om å bli slettet fra registeret, så gjør vi dette umiddelbart. Vår database inneholder om lag 8000 telefonnummer til våre kunder. Dette er kunder som har registrert telefonnummeret hos oss, sier Krogstad.

Kommentarer til denne saken