Gå til sidens hovedinnhold

Du kjenner ham nok best som forfatter...

Suksessforfatter valgt inn i SVs sentralstyre:

Artikkelen er over 6 år gammel

- Et funn for SV.

HARSTAD/TROMSØ (Nordlys.no): Den tromsøbosatte bodøforfatteren Endre Lund Eriksen ble i helga valgt inn i Sosialistisk venstrepartis sentralstyre som eneste fra Nord-Norge. Eriksen er kjent som forfatter, filmskaper og kulturpersonlighet. Han står blant annet bak suksessen Pitpullterje som kom ut i 2005, og som ble en stor suksess blant norske filmseere.

Økt satsing på Nord-Norge

Eriksen skal være ansvarlig for å følge opp SVs politiske prosjekt «Ja til Nord-Norge» som har fokus på å satse på nordnorsk grønn næringsutvikling.

– Vi ønsker økt grønn næringsutvikling i Nord-Norge. Det betyr mer fornybar energi og teknologi. Ikke olje og gass, sier Eriksen til Nordlys søndag kveld.

Han sier at prosjektet er bredt forankret i den nordnorske delen av partiet, men at han nå også vil styrke dette i partiledelsen.

– Jeg har flere tanker om hvilken vei SV skal gå i framtida for å få bredere støtte fra folk flest til vår politikk. Vi må ta utgangspunkt i de utfordringene folk møter i hverdagen og lage politikk som kan løse dem, sier Eriksen.

– Blant annet ønsker vi å se nærmere på muligheten for å få gratis heldagsskole som et utvidet SFO, med fysisk aktivitet og leksehjelp for å ta bort litt av tidsklemma familier flest befinner seg i, legger han til.

Brenner

Å være sentralstyremedlem er ingen heldagsjobb for Eriksen. Han skal fortsette å skrive bøker og filmmanus.

– Dette blir mer som en fritidsaktivitet jeg skal inn i. Jeg vil legge en innsats i sakene jeg brenner for, sier han.

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes er godt fornøyd med å ha fått Endre Lund Eriksen på laget.

– Han er et funn for SV, jobber med stor energi og humør. Han har vært sentral i utviklingen av SVs Nord-Norge-kampanje - og vil med dette være en spydspiss for hele landsdelen inn i ledelsen av partiet. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han i ei pressemelding fra partiet.

Kommentarer til denne saken