Sandra Borch er på vei inn på Stortinget: Fikk SMS fra Petter Northug

Artikkelen er over 3 år gammel

- Nå er jeg inne, ja. Vi får håpe det varer hele natta, strålte Sandra Borch da de første resultatene ble offentliggjort klokken 21.00.

DEL

Valgkampen i Troms har vært både hektisk og basert på ren dugnad – og da er det ekstra hyggelig å få en sms fra selveste Petter Nortug.

- Stå på Sandra, tekstet Petter Nortug sist lørdag til Sandra Borch da hun sto på stand i Storgata i Tromsø.

Det er ikke nemlig ikke alle sms’er som er like omdiskutert som Arbeiderpartiets sms-kampanje. Petter Nortug traff iallfall innertier med sin.

For hele Tromsø Senterparti dugnadsgjeng strålte over meldingen som tikket inn på førstekandidatens mobiltelefon.   

- Faren hans er Sp-politiker, forklarer Sandra Borch sitt bekjentskap med skistjernen.

Med et lite valgkampbudsjett på 250.000 kroner i Troms fylke og skarve 5000 kroner i Tromsøs lokallag ser Senterpartiet ut til å ha klart å få sin førstekandidat inn på Stortingsbenken igjen – etter fire år på utsiden.

Stortinget forberedt på Sandra

Ikke minst forbereder Stortinget seg på at Borch kommer inn. De har tatt kontakt i forhold til eventuell ombygging/tilrettelegging av talerstolen, slik at hun med sine 142 på strømpelesten skal få en talerstol som fungerer.

- Men vi har prøvd den slik den er, det går helt fint, blåser Borch, som har hatt en rolig valgdag mandag – men likevel målte en puls på 119 da hun spiste middag på ettermiddagen.

- Litt spent ja, ler hun.

Svært mange på valgkampvaken til Senterpartiet i Tromsø kommer fra andre kommuner. Her var både tidligere stortingsrepresentant Irene Lange Nordahl fra Sørreisa og fylkesråd Ivar Prestbakmo fra Salangen, blant mange flere. At Senterpartiet ikke minst har sanket mange stemmer på styrking av Forsvaret og motstand mot kommunereformen er det ingen tvil om. Men også i Tromsø viser de første resultatene at Senterpartiet gjør et godt byvalg i år.

- Tromsø blir avgjørende, sier Sandra Borch som er godt fornøyd med å være det partiet med størst fremgang i Tromsø klokken 21.00.

Foreldrene måtte prioritere sauene

Og den framgangsrekorden skjer i et parti som i stor grad har skiftet ut hele lokallagledelsen og opplevd stor uro i Tromsø. Det resulterte i en massiv utmeldelse, men nå vokser medlemstallet i Tromsø igjen.

- Per i dag er vi 55 medlemmer i Tromsø, sier lederen i Tromsø Senterparti, Wenche Skallerud.   

Det største lokallaget har Troms Senterparti i Målselv – som har sin egen valgvake.

- Jeg er så utrolig stolt over den jobben som er gjort under denne valgkampen i Troms Senterparti. Det har vært en stor dugnad som folk virkelig har deltatt og bidratt aktiv i, sier Borch, som gjerne skulle hatt foreldrene sine på valgvake.

Men foreldrene måtte, i Senterpartiets ånd, prioritere; sauesanking.   

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken