Senterpartiet nærmer seg Frp i ny meningsmåling

FRAMGANG: Sp nærmer seg Frp ifølge ny meningsmåling gjennomført for Vårt Land.

FRAMGANG: Sp nærmer seg Frp ifølge ny meningsmåling gjennomført for Vårt Land. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Senterpartiet rykker fram og tar innpå Fremskrittspartiet i ny meningsmåling fra Vårt Land.

På meningsmålingen som Norstat har utført for avisen rykker Frp 2,8 prosentpoeng tilbake til 13,2 prosent og Sp går 2,3 prosentpoeng fram til 10,9 prosent.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er klart fornøyd.

– Vi hadde som internt arbeidsmål å slå Frp i 2019 og gjøre det på innhold: Vinne over sentraliserende politikk. Frp har vært Norges tredje største parti og er ett av to partier vi er mest uenige med i dagens sentraliseringspolitikk. Derfor er det et mål for oss at de får mindre innflytelse, sier Vedum.

Arbeiderpartiet er fortsatt det største partiet, men faller 3,1 prosentpoeng ned til 31,2 prosent. Sosialistisk Venstreparti faller 0,4 prosentpoeng til 3,4 prosent. Venstre går opp med 0,4 prosentpoeng til 3,9. Høyre får 23,8 prosent (+1,2), KrF går opp til 5,4 prosent (+1,2), MDG får 2,7 prosent (-0,9) og Rødt får 3,2 prosent (+1,3).

Også i Tromsø har Sp hatt fremgang. I en meningsmåling gjennomført for Nordlys, ville velgerne i Tromsø sørget for at Sps ene kommunestyremedlem - Sandra Borch - fikk med seg tre nye partivenner i kommunestyret. Partiet går fram fra 2,2 prosent ved valget i 2015 til 8,4 nå.

- Dette er stort. Jeg er ikke overrasket over at vi gjør det godt i distriktene, men vi har ikke hatt så høye tall i Tromsø, sier Sandra Borch.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken