Senterpartiet har bestemt seg for at de vil gå i forhandlinger med Arbeiderpartiet, SV og MDG. Det ble klart onsdag kveld. Bompengeultimatumet på borgerlig side ble avgjørende. 

Sp og toppkandidat Marlene Berntsen Bråthen har vært jokeren i Tromsø-politikken etter valget. De ville ikke velge side på forhånd, og har vært i samtaler med partier på både høyre- og venstresiden. 

– Ble for vanskelig

– Høyre har gjort en god jobb for å samle oss, men å stille ultimatum om nei til bompenger allerede, ble for vanskelig for oss, sier Bråthen.

Hun valgte derfor å takke ja til å starte forhandlinger med Arbeiderpartiet, SV og MDG. Bråthen mener likevel det er vemodig å ikke få til et samarbeid med Høyre.

– De har gjort en fantastisk jobb for å prøve å samle oss. Ikke minst Erlend Svardal Bøe i Høyre, men ultimatumet om nei til bompenger ble for vanskelig. Man kan ikke sette ultimatum før forhandlingene er startet. I tillegg er det litt kaos på den siden – du har Nei til bompenger som gikk ut av Frp, sier Bråthen.

 

 

Rent flertall

Til sammen fikk Sp, Ap, SV og MDG 23 av 43 mandater i kommunestyret ved årets valg. Forhandlingene starter i Næringslivets hus torsdag klokken 13.

– Hva blir det vanskeligste for dere i forhandlingene?

– Forhandlingene blir spennende. Vi må ikke sette ideologi foran innbyggerne. Vi må sette oss ned og se hva vi er enig om, og hva vi ikke er enige om, sier hun.

– Glad

Jarle Heitmann i Arbeiderpartiet er foreløpig lite pratsom om forhandlingene.

– Jeg er selvsagt glad for at forhandlingene nå kan starte. Jeg tror vi må komme tilbake til hva vi ser for oss i forhandlingene, sier Jarle Heitmann i Arbeiderpartiet.

– Hvordan ser du for deg at forhandlingene blir?

– Det må jeg også komme tilbake til. Vi er glad for at vi er i gang. Det har gått lang tid, og det er viktig å få fremdrift, sier han.

Saken oppdateres