Odd-Tromsø IL 3-0

SKAGERAK ARENA (Nordlys): – De skal fortsette med det de gjør, jeg synes de gjør en god kamp i dag, faktisk. Det er bedre å spille sånn, enn som mange andre lag gjør, sier Mushaga Bakenga til Nordlys.

Odd-spilleren scoret to mål og var et uromoment mot gamle lagkamerater i dagens kamp, men etter kampen var han særdeles positiv til Gaute U. Helstrups TIL-prosjekt.

– Jeg er mer imponert over kvaliteten TIL leverer, de gir oss god kamp. Det er veldig vanskelig å forsvare seg mot dem, og den måten de spiller på gjør at de kommer til å utvikle mange fotballspillere. De kommer til å få poeng på sikt, og aldri i verden at de rykker ned, de er mer enn gode nok til å beholde plassen, sier «Mush» krystallklart.

Men Bakenga hadde mer enn nok å smile for selv, etter torsdagens oppgjør. Først scoret han 1–0 etter en skikkelig spiss-bevegelse i TILs 16-meter, før han banket inn 3–0 fra langt hold. Og det smakte godt for trønderen.

– Det er jo deilig, med tanke på at det er kompiser og at det var litt kampen i kampen. «Josh» (Joshua Kitolano) sin scoring er nok enda finere, jeg setter den over min. Han har skutt 1000 ganger på trening og aldri truffet, så han n var like sjokkert som oss, sier Bakenga om Odds to drømmetreff.

– Driver veldig godt

Men han var ikke ferdig med TIL-rosen ennå. TILs komet i 2021, August Mikkelsen, fikk også skryt.

– Han har vokst og blitt voksen, jeg husker at jeg sa til guttene at han der kommer til å bli god, da jeg var i TIL. Han har alltid vært kvikk, men nå har han blitt sterkere og smartere. Vi prøver jo å stenge han ute av kampen, men han finner rommene og skaper litt trøbbel.

– Som sagt, TIL driver veldig godt. Du ser det også på Marcus (Holmgren Pedersen), som var en «spjelking» som så vidt holdt nivået da han kom opp, og nå skal han til Nederland, sier Bakenga til Nordlys.

– Hva er det som har skjedd med deg da, som scorer mål på bestilling for tiden?

– Jeg har blitt bedre, jeg har fått kroppen på plass, og har jobbet godt over tid. Og jeg har en trener som gir meg tillit som aldri før. Og jeg tar den tilliten, sier Bakenga med et smil.

– Har mye mer inne

En som ikke var like fornøyd etter kampen, er TILs Tomas Totland. Vingbacken mener TIL kun kan skylde på seg selv etter tapet i Skien.

Les også

Sjekk TIL-børsen: – Det er av sine egne man skal ha det

– Jeg synes vi slipper inn et altfor enkelt mål igjen, tidlig i kampen, da blir det tøft på bortebane mot Odd. Vi har noen sjanser i førsteomgang, men fikk ikke scoringen, og så gikk vi ut i andreomgang og hadde en plan om å slå tilbake, men da vi fikk 0–2 i sekken ble det tungt.

– Kan dere gjøre noe med 0–2 og 0-3, som er noen vanvittige langskudd?

– Det kan du si, men vi spiller uansett ikke bra nok. Vi må begynne å score mål og tette igjen bakover, så enkelt er det. Vi ønsker å presse de høyt, men de spiller altfor enkelt gjennom oss, sier han.

– Jeg synes kampen i dag er dårlig. Vi har mye mer inne enn vi viser i dag, så vi må bare rette fokuset mot kampen mot Kristiansund og ta tre poeng. Det er den beste medisinen, forteller Tomas Totland til Nordlys.

ODD - TROMSØ IL 3-0 (1-0)

Eliteserien fotball menn, 9. serierunde

Mål: 1-0 Mushaga Bakenga (32), 2-0 Joshua Kitolano (54), 3-0 Bakenga (77).

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball.

Gult kort: Adam Örn Arnarson, Daniel Berntsen, Anders Jenssen, TIL, Mushaga Bakenga, Sander Svendsen, Odd.

Tilskuere: 1.749

TILs neste: Borte mot Kristiansund BK førstkommende onsdag 30. juni.