Bil fløy 24 meter gjennom lufta

Artikkelen er over 2 år gammel

To menn i 20-årene ble begge dømt for promillekjøring etter luftig utforkjøring.

DEL

Etter å ha deltatt på festligheter på Senja i fjor sommer og drukket betydelige mengder alkohol, satte to menn i 20-årene seg i bilen og kjørte av gårde. Etter noen kilometer byttet de roller som sjåfør og passasjer, og etter ytterligere noen kilometer endte kjøreturen langt utfor veien.

Fløy over gjerde

Bilen kjørte ut i en høyresving, traff en stein som nærmest fungerte som et hopp og fløy deretter over et gjerde og inn på et jorde. Målinger i ettertid viste at svevet målte 24,2 meter.

Deretter sklei bilen bortover jordet og ble til slutt liggende på siden med passasjersiden ned mot bakken. Bilen ble totalvrak. De unge mennene ble flydd med helikopter til UNN i Tromsø, men slapp fra ulykken med lettere skader.

Høy promille

Begge mennene hadde høy promille, henholdsvis 2,33 og 1,92 viste blodprøvene som ble tatt, og de er nå dømt i Senja tingrett.

Den ene av dem, bilens eier, ble dømt til 60 dagers fengsel, ei bot på 30.000 kroner og mister førerkortet for alltid. Han er også tidligere dømt for kjøring med høy promille.

Den andre mannen ble dømt til 30 dagers fengsel, bot på 60.000 kroner og mister førerkortet i to og et halvt år.

Artikkeltags