Irsk setter sporløst forsvunnet: - Vi holder på å spekulere oss ihjel

KAMERATER: Svein-Olav Steinmo sammen med hunden Wirgas som forsvant på Senja for ti dager siden.

KAMERATER: Svein-Olav Steinmo sammen med hunden Wirgas som forsvant på Senja for ti dager siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Wirgas (12) ble borte under fjelltur på Senja for ti dager siden.

DEL

Hundeeier Svein-Olav Steinmo fra Finnsnes har snart ikke flere steder å lete etter at den irske setteren hans, Wirgas, forsvant i området bak fjellet Stormoa ved Skalandtunnelen på Senja forrige lørdag under en fjelltur sammen med en i familien. 

- Vi har lett mye. Vi var sju-åtte stykker som var ute og lette i to døgn i området der han forsvant, og nå har vi søkt alle steder vi trodde han kunne ha gått, forteller Steinmo.

Har fortsatt håp

Så langt er det ingen observasjoner av hunden, tross stort engasjement blant folk etter at Steinmo gikk ut med saken på Facebook. Folkebladet også har skrevet om letinga.

- Jeg er takknemlig for at så mange engasjerer seg, og vi håper fremdeles. Hvis hunden er uskadd så finner han mat og vann, og han kan klare seg lenge med de temperaturene vi har nå. Men hvis han er skadet så begynner tida å renne ut.

Terrenget er bratt og vanskelig der hunden forsvant, med mye flåg.

- Han kan ha ramlet og skadet seg, men to ganger har det vært lett med redningshunder i disse områdene – også der han kan ha falt ned - og de finner ikke noe. Det er litt mystisk hvor han kan ha gjort av seg, sier han.

Familien preget

Dersom Wirgas er uskadd tror Steinmo at hunden nå kan være hvor som helst på Senja, og med mye folk ute på rypejakt er det håp om at noen finner ham vandrende et sted.  

- Men han kan også ha gjemt seg for å dø, og da er det nok ingen som finner ham. Det er mange muligheter. Vi holder på å spekulere oss i hjel, sier han.

- Går dette hardt inn på deg som hundeeier?

- Ja, det er klart det gjør. Det går hardt inn på hele familien. Det som tynger mest er tanken på at han kan ligge skadet et sted og pines, og til slutt sulte i hjel, sier Steinmo.

Hvis først dagene skulle være talte for Wirgas, så håper Steinmo at det skjedde ved at hunden - som var ganske gammel - sprang etter ei rype og kollapset.

Artikkeltags