Sjefen lurte på hvorfor tallene var så dårlige. På videoopptaket fikk han øye på kunden bak disken

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av halvannet år har mannen gitt bort gratis mat, drikke, varer og bilvask til venner og bekjente for over 100.000 kroner.

DEL

Det kommer fram av en underslagsdom fra Senja tingrett.

Mannen jobbet ved en bensinstasjon i Midt-Troms, og har latt venner å bekjente forsyne seg selv fra brusdispenser, de har fått servert mat og har fått lov til å ta seg til rette stort sett som de selv ønsker uten at den ansatte grep inn.

Flere vitner beskrev i retten hvordan ryktene gikk om at det bare var å forsyne seg ved stasjonen.

Ledelsen ved bensinstasjonen lurte på hvorfor det var så mye svinn og hvorfor stasjonen ikke leverte bedre resultater.

Det ble derfor innført nye rutiner, hyppige varetellinger og kontroller.

La kortene på bordet

Ved ett tilfelle ble en kunde sett på videoopptak på innsiden av disken.

Kunden ble identifisert og han fortalte da at han brukte å komme til stasjonen når den ansatte, den nå dømte mannen, var på jobb - for så selv å lage seg mat og forsyne seg av drikke og andre varer uten at det ble krevd betaling.

Konfrontert med dette la den ansatte alle kortene på bordet og innrømmet å ha gitt bort varer over en lang periode, og at dette hadde tatt av.

De ble enige om å avslutte arbeidsforholdet og i retten forteller sjefen at det var som å trykke på en knapp og så gikk omsetningen opp med ti prosent etter at arbeidsforholdet ble avsluttet.

Vasket bilen 50 ganger uten å betale

Et vitne forteller blant annet at han i perioden har vasket bilen 50 ganger uten å betale, og forsynt seg med 10-20 bokser snus, heter det i dommen:

Han fikk hamburger, pølse og baguett uten å betale og alle som spurte fikk det de spurte om. Videre forklarte vitnet at de pleide å ta smågodt, og at han selv drakk flere kopper med brus fra dispenseren hver gang han var innom.

Han forklarte i retten at han til sammen hadde fått ca. 30 hamburgere og ca. 50 brus fra dispensermaskinen, og hvis man ønsket seg noe annet fra butikken, var det bare å hente det og sette seg ned å spise. Dette ble gjort mens den ansatte så på, og det var aldri noen reaksjon, ingen fikk beskjed om «ikke rør» eller ble på annen måte forsøkt stoppet dem.

Vitnet fortalte videre i retten at den ansatte av og til kom og spurte om det var noen som var sultne, og deretter laget mat til de som ville ha.

Ved en anledning forteller vitnet at han forsøkte å betale for noe sukkertøy, men ble da sett rart på, og det endte med at han ikke betalte.

- Bare ta den!

Flere vitner har i retten forklart at det bare var å forsyne seg. Noen fortalte at de betsalte for noe mat og fikk mye mer på kjøpet, mens en annen beskrev at han ved ett tilfelle forsøkte å betale for blant annet for bilvask, men at den dømte trykket på en knapp og sa «bare ta den».

Nå er mannen dømt til 40 dagers fengsel, og må betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

To vitner som var stevnet i saken møtte ikke opp og bidro til at rettssaken tok lengre tid enn ført planlagt. De ble begge ilagt bot på 2.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken