Gå til sidens hovedinnhold

Tror noen har tømt glassbrått i melet under innbrudd i Tromsø: - Dette er ren sabotasje

Artikkelen er over 3 år gammel

Senja Lefsebakeri slo søndag kveld full alarm etter at en kunde tok kontakt med dem etter å ha funnet glassbrått i en smultring kjøpt i Tromsø i helga.

- Jeg har ingen grunn til å tvile på kunden, sier daglig leder Steve Hanssen.

Etter at funnet ble kjent, har Hansen og hans ansatte klødd seg i hodet for å finne ut hvordan i alle verden glassbrått kan ha funnet veien inn i smultringen. De omgir seg ikke med glass i det hele tatt i produksjonen. Og det er ikke tvil om at det er et lite, skarpt glassbårtt som stikker ut av smultringen.

- Vi har ikke glass i bilen vi bruker. Det er ikke glass i produsjonslokalene. Melet er i plastbokser.

Innbrudd i bil i Tromsø

Men så begynte det å demre for Hanssen.

- Forrige helg var vi på Smak-festivalen i Tromsø. Natt til lørdag hadde vi innbrudd i bilen som sto utenfor Kulturhuset. Døren var brutt opp. Det eneste vi kunne se var at noen hadde ødelagt noe på maskinen som lager smultringer. Du skal vite hva du gjør når du ødelegger den delen. Det satte maskinen ute av drift. Vi kunne ikke se noe annet som var gjort eller tatt, men bak i bilen sto det to spesialkasser med det melet vi bruker. I tillegg var fem hjulbolter på høyre bakhjul løsnet, sier Hanssen, som tok kontakt med politiet i Tromsø etter hendelsen.

Etter dagens hendelse har de nå siktet alt melet de har - og det ga resultater.

Fant mer glass

- Ja, vi har funnet små glassbrått i det melet vi bruker til røra. Og det vil vi ta med oss til Lenvik lensmannskontor i morgen, sier en rystet Hanssen.

For den lille bedriften som har vært både på K1s høstmarked i Tromsø og på den store caravanmessa i Skarphallen i hele helga, er episoden fryktelig kjedelig. Umiddelbart etter at de ble gjort oppmerksom på funnet la de all info ut på sin egen Facebook-side for å advare alle om det som har skjedd.

- Vi har solgt 1700 smultringer i helga. Siden forrige helg har vi bare fylt på mel i den ene kassen og det gjorde vi i dag. Kassene har stått urørt inne i bilen siden forrige helgs Smak-festival.

Beklager

Dermed er han ikke i tvil om at noen har tilført melkassene glassbrått.

- Nei, jeg kan ikke skjønne noe annet. Det er ren sabotasje.

- Hva tenker du om dette?

-  Hva skal man si? Først og fremst må jeg bare få beklage overfor alle kundene våre. De må ta kontakt med oss hvis de oppdager noe. Så er dette en alvorlig sak. Å tilfører glassbrått i mel er ren sabotasje. Vi må bare dypt beklage at sånt kan skje, og vi endrer rutinene for å hindre at dette skal skje igjen, sier Hanssen.

Kommentarer til denne saken