Onsdag vil det komme inn et lavtrykk fra Finland som tar med seg mye nedbør. I Nord-Troms kan det lokalt komme så mye som 30 centimeter nedbør. Fra 200 meter vil nedbøren falle som snø, mens det er ventet å falle som sludd eller regn i lavlandet.

Flere lavtrykk

– Det ser ut som det vil fortsette med regn, sludd og snø utover torsdagen. Etter hvert vil vinden dreie fra en nordøst til sørøst. Fra siste del av torsdag og på fredag blir det oppholdsvær, men det kan komme noe lokalt nedbør, sier Ola Mellem, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Heller ikke i helgen slipper vi regn og snø, for lørdag er det ventet at et nytt lavtrykk fra øst kommer inn over Troms.

– Det vil også ta med seg regn, men kyststrøk vil slippe litt unna. Mest regn blir det i innlandet.

Mot helgen vil temperaturen stige, fra mellom to og seks grader onsdag og torsdag til mellom seks og ti grader i helgen. Også i neste uke er det ventet litt høyere temperaturer.

(Saken fortsetter under bildet)

 

17. mai-været

Fra søndag av og i starten av neste uke vil det trolig bli oppholdsvær. Utover uken bygges det opp et høytrykk ute i havet, men det ligger litt sør for Troms og kan føre til pålandsvind.

Dermed er det vanskelig å si noe om 17. mai-været. Meteorologen kan ikke se noe som tyder på at det blir veldig dårlig vær mot slutten av neste uke, men det er heller ikke noe tilsier at det skal bli strålende vær.

– Nå er det såpass lenge til, så det er veldig usikre prognoser. Været vil være avhengig av vindretningen, men det kan se ut som det blir en svak pålandsvind, sier han.