Åge (65) rodde sunket sjark til land i sinne: - Jeg var helt peisa, den sjarken er tung som fanden

RODDE SUNKET SJARK TIL LANDS: Åge Steinar Nordgård ble så irritert da motoren på plastjolla røyk at han rodde den sunkne sjarken i land. Foto; Johan-Sedvart Nordgård

RODDE SUNKET SJARK TIL LANDS: Åge Steinar Nordgård ble så irritert da motoren på plastjolla røyk at han rodde den sunkne sjarken i land. Foto; Johan-Sedvart Nordgård Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Synet av den sunkne tresjarken hadde plaget eieren Åge Steinar Nordgård lenge. Så i finværet fredag tenkte han at "nå skal den til pers".

Som sagt så gjort. Åge tok plastjolla med motor ut til sjarken hvor stort sett bare masta stakk over havflata og tenkte å slepe den i land. Men så lett skulle det ikke være.

Måtte ty til årene

- Nei. Motoren streiket, splinten var borte, så da ble jeg irritert at jeg begynte å ro, ja, faktisk talt  i sinne, sier den spreke 65-åringen.

Det var for halvannen måned side at sjarken gikk ned etter at den kom i klem under kaia ved fjæra sjø på Seljelvnes nedenfor gamle E8 i Balsfjord. Båten ble sittende fast på skeiva, tok inn vann og endte til slutt på bunnen. Siden da har Nordgård festet blåser på den for å få den litt opp i havet og holde seg fytende.

Akkurat det hjalp litt på fredag.

- Bær det fremover?

- Du, det var peise tungt, skal jeg si deg. Men jeg forbannet meg på at den skulle inn mot land. Kompisene gikk der på land sto der og  kikket. De var var rystet. Jeg ropte til dem "bær det fremover, bær det fremover?", ler han i ettertid.

- Den sjarken er tung som fanden.  Det er både jernmalm og betong i den, så fort gikk det ikke, men inn skulle den. Men jeg er ikke typen som gir meg så lett, og jeg kvier meg for å spørre om hjelp, forteller Nordgård, som rodde det han var kar om.

Og fremover gikk det. Sakte. Han rodde  sjarken med håndkraft 60-70 meter fra der den lå til godt inn mot land der den ligger nå åtte meter fra land.

- Med litt hjelp fra vår herre skal vi nok klare å den helt oppe i fjærsteiene nå.

Sjarken på 26 fot er ikke forsikret, og Nordgård hadde planlagt ta pusse den da det gikk galt på sensommeren. Nå håper at han godvær og stor flo og fjæra skal hjelpe ham slik at han får båten tørr.

Artikkeltags