En kvinnelig skuespiller ved Beaivváš Sámi Nášunalteáhter navngir en kollega hun beskylder for seksuell trakassering gjennom 13 år. Det er NRK Sapmi som omtaler saken.

Kvinnen har allerede for tre år siden omtalt saken på sin egen Facebook-profil.

«Jeg ble gjentatte ganger seksuelt trakassert og mobbet av en mannlig kollega i en teaterinstitusjon. Ofte dro jeg på jobb, dypt bekymret og i sinne. Jeg følte meg ikke trygg. Ei heller følte jeg meg trygg der jeg bodde, fordi vedkommende hadde tilgang til nøklene dit. Det skjedde at han dukket opp der uannonsert og uten invitasjon», skrev kvinnen da.

Torsdag denne uken postet hun en ny oppdatering som en kommentar til #metoo-kampanjen. Her velger hun å navngi den mannlige skuespilleren.

«Han (navn) er en «serie-predator», og innad i Beaivváš er man godt kjent med hans oppførsel, og fortsetter å beskytte han. Det er forkastelig og farlig», skriver kvinnen.

Hun forteller at hun har varslet om sakene til daværende teatersjef Haukur J. Gunnarson.

Gunnarson bekrefter saken ovenfor NRK Sapmi. Han karakteriserer det som en personalsak, og sier den ble tatt svært alvorlig.

– Vi innførte en klar regel i teateret at vi har nulltoleranse mot seksuell trakassering, sier den tidligere Beaivváš-sjefen.

Han går ikke inn på om hendelsene har fått konsekvenser for den mannlige skuespilleren.

Den navngitte skuespilleren vil ikke kommentere saken ovenfor NRK.