"Ska vi grille hvalkjøtt på kaia dem legg te?"

Sea Shepherd ankret opp i Tromsø i går kveld. Det gikk ikke upåaktet hen. Foto: Skjermdump/Torgrim Rath Olsen

Sea Shepherd ankret opp i Tromsø i går kveld. Det gikk ikke upåaktet hen. Foto: Skjermdump/Torgrim Rath Olsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Kommentarene har haglet på sosiale medier etter at Sea Shepherd kom til Tromsø i går.

DEL

Kommentarene har haglet på sosiale medier etter at Nordlys skrev om at et skip fra flåten til den mye omtalte miljøvernorganisasjonen Sea Shepherd ankom Tromsø i går kveld. Visitten gikk ikke upåaktet hen hos politiet heller.

LES MER: Her border politiet Sea Shepherd-skipet i Tromsø

LES OGSÅ: Sea Shepherd forsov seg til hvalslakt for andre år på rad

LES OGSÅ: Kystvakta: - Enten vet de ikke hvor de er, eller så har de andre planer

Organisasjonen Sea Shepherd bruker direkte aksjon som virkemiddel for å verne om sine interesser. Meningene er mange og delte blant folket om besøket i Tromsø.

- "Flotte folk med handlekraft"

Noen roser organisasjonens virksomhet:

"Synes egentlig dette er flotte folk med ordentlig handlekraft! De har mange gode formål, og ikke minst har de vært med på søket etter blant annet Berserk. Sea Shepard har fådd mye kritikk, men jeg gir de ikke annet en ros jeg, støtter de mer en noen annen miljøverns organisasjon! Håper de får slutt på hvalfangsten!"

"Glæm no ikkje at Sea Shepherd va bortimot de eneste som la 2 fingra i kors, og virkelig gjorde en kjempeinnsats med å leite etter Berserk nede i Sørishavet."

"Hvalfangst i Norge kan være så lovelig det bare vil, DYREMISSHANDLING e det! Måtan de går fram på e kanskje drøy, men det e den motbydelige måten de fange sjødyr på åsså! HEIA SEA SHEPHERD! Æ sku gjerne fått vært i Tromsø når de e der!"

"Morsomt at det blir lynsjestemning i nord så snart disse viser seg. Godt gammeldags hysteri.. Greit nok at de har vært ute for et og annet opp gjennom årene, ikke alt like heldig, men jaggu får de gjort en ordentlig innsats for flora og fauna også!"

Noen går litt lengre og foreslår Paul Watson som æresborger av Tromsø:

"Watson gjør en utrolig viktig jobb. Ordføreren og byrådslederen burde stille seg opp på kaia når de bakker til kai,- for å ønske han og skipet velkommen. Jeg foreslår at Watson blir gjort til æresborger av Tromsø."

- "Nekt han kaiplass"

Andre er mildt sagt skeptisk til organisajonen og dens besøk i Tromsø:

"Sea Shepherd er av Amerikansk Høyesterett, erklert som en PIRAT ORGANISISASJON, rart at Norge slipper Pirater inn til land????"

"Ja de gjør en god jobb i piratvirksomheten sin  er ikke mye jobb i det de gjør, annet enn å ta bort levebrødet til de få hvalfangerne vi har igjen. Er fler Sea S. Båter enn der er hvalfangstfartøy i Norge . Vil tro at det er større skade for naturen at de tøffer ute på havet med sin flåte og forurenser, enn den lille beskatning Norge har av hval..."

"Slike båter og organisasjoner burde blitt nektet bunkring og service i norske havner."

"Fint at kystvakta er ajour med situasjonen og medvirker til at hvalfangerne kan føle seg trygge!"

Noen går litt mer direkte på i hva de mener:

"Nekt han kaiplass i Tromsø"

"Senk den jævla skuta.!!"

Noen foreslår sågar å servere dem hvalkjøtt:

"Ska vi grille hvalkjøtt på kaia dem legg te?"

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken