330-skvadronen har hatt en hektisk sommer ifølge Forsvaret. Sea King-helikopterne har vært i lufta på ambulanseoppdrag hele 306 ganger mellom 1. juni og 20. august i år. Ifølge oberstløytnant og sjef for 330-skvadronen, Ketil Moen har mange av oppdragene også vart over lengre tid.

– Det har vært en travel sommer for de fleste baser. Vi har hatt flere søk som har gått over lang tid, forklarer oberstløytnant Ketil A.R. Moe, sjef for 330-skvadronen, til Forsvarets egne nettsider.

Til sammenligning var det totalt 228 ambulanseoppdrag på samme tid i fjor, mens det i 2013 var 283 ambulanseoppdrag for Sea Kingen.

Forsvaret skriver at det er dårlig vær ofte fører til flere oppdrag. For når det først blir finvær, vil flere trekke utendørs.

– Folk passer på å komme seg ut for å nyte finværet i naturen når sjansen først byr seg, og det er ofte i slike perioder at oppdragsmengden øker mest, forteller Moe.

Skavdronen har seks baser. Banak, Stavanger, Ørland, Florø, Rygge, og Bodø. Det er spesielt Rygge og Bodø som har hatt stor aktivitet i sommer.

– Historisk sett har Bodø fløyet mange oppdrag. Det er mange grunner til dette, men ressurstilgjengelighet i det tildelte operasjonsområdet, samt befolkningstetthet i det samme området virker inn på antall oppdrag.