Gå til sidens hovedinnhold

Se bildene fra dåpen av Hurtigrutens nyeste skip

Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble virkelig bydd opp til dans da den nye hurtigruten «MS Spitsbergen» ble døpt i Svolvær.

Hele onsdagen foregikk det aktiviteter i forbindelse med den store begivenheten. Grått og kjedelig vær la ingen demper på stemningen. Folk flokket seg til torget og hurtigrutekaia for å få med seg mest mulig.

Hele dagen var det aktiviteter i Svolvær før selve seremonien ble åpent fra scenen på torget av konfransier Trine Lise Olsen. Stand-up komikeren fra Finnmark fikk virkelig lokket fram latteren før ordfører Eivind Holst holdt tale.

Han skrøy uhemmet av hurtigruten og hvilken betydning den har hatt for både Svolvær og Lofoten. Ordføreren overrakte så Vågans kommunevåpen til styreleder i hurtigruten, Trygve Hegnar. Både Hegnar og konsernsjef Daniel Skjeldam holdt sine taler før fokuset ble flyttet over

til den kveldens høydepunkt.

- Det er en ære

På hurtigrutekaia var det rigget til en egen scene hvor kaptein Oddleif Engvik presenterte den nye båten og hvordan den skal brukes.

- Det er veldig gøy å være kaptein på dette nye skipet. Det er en veldig fin båt vi har fått nå, sa kaptein Engvik.

Til slutt var alle øynene rettet mot skipets gudmor, eventyreren Cecilie Skog. Hun hadde fått det ærefulle oppdraget å døpe det nye skipet.

- Det er en fantastisk ære. Jeg er veldig stolt over det, smilte Skog på spørsmål om hvordan det er å være gudmor til et hurtigruteskip.

Selv fikk hun tilbudet om å være med på skipets seilas til Svolvær, men det måtte hun pent takke nei til.

- Siden jeg er gravid i 8 måned blir jeg litt sjøsjuk. Så det får vi ta etterpå, og det gleder jeg meg til, strålte Skog.

Fra kaia ble begivenheten sendt direkte til storskjermen på torget så det var ingen som gikk glipp av selve dåpen.

- Jeg døper deg til «Spitsbergen», måtte hell og lykke følge deg på de syv hav, sa Skog før hun sendte flaska mot baugen.

Med et smell smalt champagneflaska mot båten til stor jubel fra de frammøtte. Og jubelen stilnet ikke før lenge etterpå, ettersom Violet Road avsluttet dåpsfesten med konsert på torget.

Kommentarer til denne saken