Frykter at scooter-støtten fra Senterpartiet glipper nok en gang

SKUTER-NEI: Frps sjettekandidat til fylkestinget i Troms, Kristian Eilertsen, tror Senterpartiet vingler i scootersaken nok en gang.

SKUTER-NEI: Frps sjettekandidat til fylkestinget i Troms, Kristian Eilertsen, tror Senterpartiet vingler i scootersaken nok en gang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Stortinget skal behandle nytt lovforslag om scooterkjøring i møte 7. mai. Forslaget går på å la kommunene selv avgjøre om det skal etableres løyper for rekreasjonskjøring med snøscooter.

Høyre og Fremskrittspartiet har støtte fra Senterpartiet. Noe som vil gi flertall i Stortinget.

Men nå frykter Kristian Eilertsen (Frp) at sentralstyret i Sp denne helga vil gjøre grep som medfører at støtten vil forsvinne. Han hevder nemlig å være godt informert om at stortingsgruppa til Sp får stemme individuelt i saken.

Har trukket seg før

Dette betyr i klartekst at Eilertsen mener å vite at Senterpartiet vil unngå å bruke partipisken i en sak som de selv har programfestet foran sist valg. Eilertsen mener å vite at det er motstand innad i Senterpartiets stortingsgruppe, og at et frislipp for individuell avstemning vil medføre at støtten pulveriseres.

– For oss blir det vanskelig å stole på Senterpartiet også i andre saker. Dette er andre gangen de vingler i scootersaken, sier Eilertsen.

LES OGSÅ: Senterpartiet snudde i snøskutersaken

Ytre press

FpU-formannen frykter at det samme skal skje igjen, og det mener han er synd for både turisme og næringsliv.

– Det som er positivt med lovforslaget er at kommunene får sterkere selvstyre, og kan regulere lokale scooterløyper. Dette vil kunne fremme turisme, lokalt næringsliv, og være helsefremmende. Regulerte scooterløyper vil kunne glede de aller fleste, og det er et flertall i folket for dette, sier Eilertsen.

Dersom Senterpartiet igjen trekker sin støtte, mener Eilertsen det er etter press fra særinteressegrupper, som blant annet Den Norske Turistforening (DNT).

– Et lokalt selvstyre vil på ingen måte føre til et frislipp av scooterløyper.

LES OGSÅ: Ordfører oppfordrer til scooter-krig


Fylkesråd for samferdsel og vara til Senterpartiets sentralstyre fnyser av påstandene fra Kristian Eilertsen. Foto: Knut Solnes

– Vil skåre billige poeng

Ivar Prestbakmo er innkalt som vara til helgens møte i Senterpartiets sentralstyre. Han har vært i kontakt med sine partifeller på Stortinget, og avviser påstandene fra Eilertsen.

– Jeg legger til grunn at Sp sørger for at det blir slik at kommunene kan opprette scooterløyper ved bruk av plan- og bygningsloven med partiets Stortingsvalgsprogram.

Han er tilhenger av lovendringen, og sier at han tror Kristian Eilertsen er ute etter å skåre billige politiske poeng med slike utsagn.

– Kristian Eilertsen og FrP prøver her å skape et inntrykk av tvil for å skåre politiske poeng. Saken behandles i Stortingskomiteen til uka, sier Prestbakmo.

Artikkeltags