Scooterspor stopper ved elveisen - antar at den savnede har druknet

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et kvarter etter midnatt ankom et helikopter Kautokeino, for å frakte to betjenter fra reinpolitet til det aktuelle stedet og elven Ahkkanasjohka, der man antar en person har omkommet i en drukningsulykke.

DEL

Kvart på ett natt til lørdag lettet helikopteret fra idrettshallen i Kautokeino i snøføyka med kurs østover fra samebygda.

Politibetjent Torbjørn Berg fra reinpolitiet rakk å gi et kort intervju med iFinnmark før avgang, og han bekrefter at man nå leter etter en antatt omkommet person i reindrifta.

– Jeg kan bekrefte at vi antar mannen har druknet på Ahkkanaselva omlag 5 mil øst av Kautokeino i et vanskelig tilgjengelig område. Dette baserer vi på at folk han var sammen med søkte på begge sider av elven uten å finne andre spor enn den åpne råken som scootersporet førte til. Vi har også fått et navn, men vil ikke gå ut med dette før vi har undersøkt området og snakket med folk på stedet, som befinner seg i en gjeterhytte i nærheten av ulykkesområdet, sier Berg til iFinnmark.

Mannen ble meldt savnet fredag av to personer som var sammen med ham på en hytte omlag 5-600 meter fra hytta er det funnet et råk i isen og en del utstyr, melder NTB.

Han sier videre at det bare blir foretatt en rekognosering og rask undersøkelse i natten.

– Vi bruker omlag et kvarter å fly inn til området, der vil vi ta kontakt med melder og undersøke området, for deretter å returnere til Kautokeino. I grålysningen vil operasjonsentralen vudere videre etterforskning og det vil antageligvis blir rustet opp mannskaper for å ta seg inn til området, forteller Berg.

Vanskelig område

Det var snøbyger lokalt i Kautokeino i natt og helikopteret hadde litt problemer med å lande på avtalt sted, men forholdene ved avgang var ganske gode. Det har kommet endel snø de siste dagene, men mildværet har gjort det svært farlig å krysse elver og vann på vidda utenfor tettstedet, og området inne på østfjellet ligger altså i et lite farbart område med mange elver å krysse, og det ble derfor ansett som best å ruste opp Røde Kors og andre mannskaper først når det lysner, ifølge Berg.

Sender ut dykkere

Ove Myrkaskog, operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, forteller lørdag morgen at mannskapet som ble sendt ut til Ahkkanaselva i natt, har lokalisert en del gjenstander som mest sannsynlig stammer fra den savnede.

– Vi har vært i kontakt med personene som vedkommende var sammen med fredag ettermiddag, men ikke pårørende da vi ikke har en bekreftet identitet på den savnede, sier Myrkaskog.

– Det som skjer i løpet av dagen er at vi setter i gang søk, blant annet dykkere fra Alta brannvesen skal søke i elva og på isen etter personen vi antar har omkommet.

Myrkaskog forteller at de satser på å være i gang med søket i løpet av formiddagen.

Artikkeltags