17-åring hevder han ble jaget i en «svimlende hastighet» og krasjet. Politiet mener han kjørte seg fast

UENIGHET: Politiet og en 17 år gammel scooterfører er uenig om hendelsesforløpet etter politiet beslagla sistnevntes førerkort sist fredag. Foto har ingenting med saken å gjøre.

UENIGHET: Politiet og en 17 år gammel scooterfører er uenig om hendelsesforløpet etter politiet beslagla sistnevntes førerkort sist fredag. Foto har ingenting med saken å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Spesialenheten for politisaker kobles inn i strid om scooterjakt.

DEL

Det var fredag at politiet i Kautokeino skulle stoppe en scooterfører i det politiet omtaler som en rutinekontroll. 17-åringen som satt på scooteren ville imidlertid ikke stoppe, ifølge politiet.

Det startet en politijakt som til slutt endte med at gutten ble innhentet, og fikk sitt førerkort beslaglagt.

Der stopper imidertid enigheten i historiefortellingen mellom politiet og den 17 år gamle gutten. For mens reinpolitiet mener at tenåringen «kjørte seg fast», så forteller 17-åringen en annen historie.

Siste dager med tilbud på Nordlys + i 8 uker for 99 kr. Bestill her!

- Hjelmen reddet livet

Moren forteller til Altaposten at en legesjekk har konstatert at gutten er kraftig forslått og ifølge henne var i sjokk etter hendelsen.

-  Jeg tror hjelmen kan ha reddet livet hans, sier moren, som er anonym, til Altaposten.

Hun mener gutten heller ikke fikk hjelp fra poilitiet etter hendelsen.

- Han er nettopp fylt 17 år, og jeg forstår ikke at politiet ikke straks varsler foreldre/foresatte, spesielt etter at det hadde pågått en dramatisk jakt som endte med kræsj.

Mener gutten kjørte seg fast

Moren mener gutten først klarte å fortelle om hendelsen da han var tilbake på skolen mandag, tre dager etter scooterjakten. Han forteller om en jakt som foregikk i «svimlende høye hastigheter», og som til slutt endte med at han ble kastet av scooteren - trolig etter han hadde snurret rundt med kjøretøyet.

Leder for Reinpolitiet Inger Anita Øvregård bekrefter til Nordlys at en 17-åring ble stoppet fredag. Hun kjenner ikke til at han krasjet i politijakten.

- Det har vært en kontroll der vedkommende ikke har stoppet. Han har valgt å kjøre fra stedet. Reinpolitiet har kjørt etter, og han ble til slutt innhentet etter han har kjørt seg fast, sier Øvregård.

- Moren til gutten forteller at han har krasjet?

- Vi har ikke snakket med henne, men kjenner til at hva hun har sagt. Derfor har jeg bedt Spesialenheten om å se på saken, som er vanlig rutine. Jeg vil ikke gå videre inn på detaljer.

- En vurdering

Samtidig sier Øvregård at om politiet skal iverksette en jakt i tilfeller der en scooterkjører stikker av fra kontroll, er vanskelig.

- Vi gjør hele tiden en vurdering på om vi skal følge etter eller ikke. Det kan ikke være sånn at vi ikke skal følge etter scooterførere som ikke stopper når de blir bedt om det, sier hun.

- Man skal stoppe når politiet ber om det.

Hjallis Bakke fungerer som advokat for 17-åringen, og har nå bedt om å få alle politiets dokumenter i saken.

I de nærmeste dagene vil han også snakke med 17-åringen selv, opplyser han til Nordlys.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken