Roy var lei negativ omtale av scooterkjørere, så bestemte han seg for å gjøre noe med det

Artikkelen er over 4 år gammel

Filmen hans fra Finnmarksvidda er sett over 100.000 ganger.

DEL

Roy Samuelsen vokste opp i Billefjord i nærheten av Porsanger. Gjennom hele barndommen har han fartet rundt på vidda – ofte på scooteren. Nå bor han i Andenes i Nordland, men hver påske drar han tilbake til Porsanger og vidda.

I flere år hadde han tenkt på å lage en video fra livet på Finnmarksvidda. Han ville vise hvordan han, og de aller fleste andre, bruker scootere, og fortelle folk at scooterkjøring kan være nyttig, vakkert og gøy.

- Ofte når det blir skrevet om scooterkjøring i media fokuseres det på det negative. Jeg vil vise at de aller fleste ikke kjører opp bratte skråninger og tuller og fjaser. Jeg, og mange andre, bruker scooter for å komme oss steder og for å nyte friluftslivet.

Mange tilbakemeldinger

Denne påsken valgte han derfor å ta med seg en drone og filme når familien koste seg på vidda. Videoen er blitt enormt populær. Så langt har Samuelsen registrert 117.000 avspillinger.

- Jeg hadde kanskje håpet på 5000 avspillinger, men at så mange ville se filmen hadde jeg aldri trodd.

Samuelsen har også fått en rekke venneforespørsler og kommentarer fra folk som har sett videoen.

- Det har vært utrolig mange fine tilbakemeldinger. Her i Andenes kommer folk bort til meg og forteller hvor fin de synes filmen er.

Det var Altaposten som først omtalte videoen.

Begynte å gråte

Filmen ble spilt inn over to dager og viser både scooterkjøring og familien som leker i snøen på vidden. Begge dagene var det nydelige forhold og blå himmel.

- Jeg har vært på Finnmarksvidda hver påske siden 93, med unntak av en gang. Nesten hvert år har vi godt vær.

Selv har Samuelsen alltid levd tett på naturen. Faren hans var friluftsmann som livnærte seg av fisking på fjellet. Moren hans var aldri på vidda i barndommen hans. Først da familien fikk scooter kunne de ta henne med opp.

- Første vi tog mor med opp på vidda, og hun kom over skoggrensa og så de langstrakte hvite fjellene, begynte hun å gråte. Hele livet hadde hun bodd like ved vidda uten å ha sett det. Det var sterkt for henne.

Flott og nyttig

Det er akkurat det Samuelsen mener er noe av det beste med scooterkjøring, at alle folk i alle aldre kan være sammen på fjellet.

- Det er ikke alle som har muligheten til å se fjellet og oppleve følelsen av den ville naturen. Med scooter kan vi alle gjøre det sammen.

At filmen hans er blitt så populær gjør han glad.

- Jeg ville vise folk noe av det fineste jeg visste, og oppfordre andre til å ta i bruk naturen rundt dem. Samtidig håper ejg at folk ser at scooterkjøring kan være flott og nyttig, og ikke bare problematisk.

Musikken på filmen er av Jon Henrik Fjällgren og heter Daniels Jojk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken