Gå til sidens hovedinnhold

Tromsømann (27) savnet i Nederland

Artikkelen er over 5 år gammel

Kay-Morten Rasmussen var ute med venner natt til lørdag. Siden har ingen sett ham.

SuperTILbud på Nordlys+ Kun 1,- første måned. Få tilgang til alt innhold. Bestill her!

27 år gamle Kay-Morten Rasmussen er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd og jobbet i Amsterdam i Nederland de siste årene.

Fredag kveld og natt til lørdag var han sammen med venner på utestedet Hannekes Boom. Utestedet ligger i Dijksgracht, sentralt i Amsterdam.

Sjekker sykehus

Siste sikre observasjon av ham skal vært rundt klokken 02.30 natt til lørdag. Siden har ingen hatt kontakt med ham.

Mandag ble han meldt savnet og tirsdag kan politiet i Amsterdam bekrefte overfor Nordlys at de undersøker saken.

- Vi har startet etterforskning, men vet ennå ikke hva som har skjedd med ham. Etterforskningen er pågående, sier Ingrid Lemeer, talsperson for politiet i Amsterdam.

Blant annet har politiet undersøkt sykehus i nærheten for å sjekke om han er brakt inn dit. Så langt har ikke undersøkelsene gitt resultater.

- Vi sjekker også etter eventuell banktransaksjoner og telefonsamtaler etter at han forsvant, sier Lemeer og legger til at politiet også snakker med venner av Rasmussen og eventuelle vitner som kan ha sett ham fredag kveld og natt til lørdag.

Nederlandsk politi har også gått ut med etterlysing av Rasmussen på sine nettsider.

Bekymret familie

Pål Jakobsen er kontaktperson for Rasmussens familie i Tromsø.

- Det var venner av ham i Nederland og familien som meldte ham savnet. Vennene i Nederland til nederlandsk politi og familien her i Norge til norsk politi, sier Jakobsen til Nordlys.

- Familien uttrykker at de har fått god støtte fra både nederlandsk og norsk politi, som har vært i kontakt med dem i hele dag. De er naturligvis bekymret, men opplever at de har fått god oppfølging, sier han videre.

Nordlys har vært i kontakt med den norske ambassaden i den nederlandske byen Haag. Tirsdag formiddag var de foreløpig ikke kjent med saken.

I mellomtiden har Rasmussens venner tatt til Facebook i håp om at noen kan ha sett ham. Like før klokken 16 var innlegget delt over 250 ganger.