Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter Kay-Morten på overvåkingsvideoer

Artikkelen er over 5 år gammel

Kanalsøket er avsluttet, men nederlandsk politi har ikke gitt opp å finne tromsømann Kay-Morten Rasmussen.

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold!

Én uke etter at han ble meldt savnet etter en bytur i Amsterdam, står fremdeles politiet uten spor etter 27-årige Kay-Morten Rasmussen fra Tromsø.

Nå skal etterforskere lete gjennom overvåkingsvideoer fra området der han sist ble sett, i håp om å finne ham. Det opplyser politiet i Amsterdam på sine Facebook-sider.

LES OGSÅ (for abonnenter): Ved dette utestedet slutter alle spor etter Kay-Morten

Båt og dykker

Teorien er at Rasmussen kan ha brukt en minibank i nærheten av Hannekes Boom, utestedet der han ble observert i 02.30-tiden natt til forrige lørdag.

I helgen opplyste nederlandsk politi overfor Nordlys at de hadde avsluttet søket etter Rasmussen i vannet rundt Hannekes Boom.

- Vi har ikke gjort noen funn. For øyeblikket gjør vi ikke noen nye søk, men det vil bli vurdert om vi skal gjenoppta disse, sier sa Ellie Lust, talsperson for Amsterdam-politiet, til Nordlys lørdag.

Politiet mistenker ennå at 27-åringen fra Tromsø kan ha falt i vannet. Senest torsdag lette politiet i kanalene med sonarbåt og en dykker, men søket har så langt ikke gitt resultater.

Saken fortsetter under bildet.

Fant passet

Samtidig tror politiet at Rasmussen ennå befinner seg i Amsterdam. Sykkelen hans ble funnet ved Hannekes Boom og da vennene lette etter ham i boligen hans mandag i forrige uke, fant de passet hans.

Politiet har også undersøkt bankkontoen og telefonen hans for å se om det har vært aktivitet i dagene etter forsvinningen, men heller ikke disse undersøkelsene har gitt resultater så langt.

Rasmussen var fredag 8. april i avskjedsfest for en tidligere kollega på Hannekes Boom, et populært utestedet som ligger ikke langt fra sentralstasjonen i Amsterdam.

Tromsømannen har bodd og jobbet i Amsterdam de siste tre årene, senest på kulturhuset Lab111 Film & Eten i Arie Biemondstraat.

LES OGSÅ (for abonnenter): Fant passet til savnet tromsømann (27)

Bekymrede venner

Nordlys var i forrige uke i Amsterdam og traff venner og kolleger av Rasmussen. De kunne fortelle at de for alvor ble mistenksomme da han ikke dukket opp på jobb søndagen etter avskjedsfesten. Da de heller ikke fant ham hjemme påfølgende mandag, gikk de til politiet og meldte han savnet.

Forsvinningen til Rasmussen er også omtalt av flere nederlandske medier, blant andre TV-kanalen AT5 og gratisavisen Metro Nieuws.

Vennene hans har ikke gitt opp å finne ham. De har hengt opp plakater flere steder i Amsterdam der de etterlyser Rasmussen. Torsdag i forrige uke var de også i byen Haag og gjorde det samme.

LES OGSÅ (for abonnenter): - Blir verre for hver dag som går uten at de finner ham

 

Kommentarer til denne saken