Savnet kvinne funnet død i Finnmark

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kvinnen som ble meldt savnet på Sørøya i Finnmark i helga, er funnet død.

Det bekrefter politiet overfor iFinnmark tirsdag ettermiddag.

– Politiet i Finnmark kan melde om at kvinnen som var savnet siden lørdag kveld er funnet omkommet på Sørøya tirsdag mellom kl. 13 og 14. Det var et Sea King redningshelikopter som fant vedkommende i ulendt terreng, skriver politiet i en pressemelding.

Del av turfølge

Den savnede kvinnen var del av et turfølge på tre som var på dagstur til Nordsandfjorden, men kom ikke tilbake som avtalt etter å ha skilt lag fra resten før returen lørdag kveld.

– Det er gått lang tid siden den savnede ble borte, men vi har hele tiden søkt med håp om å finne henne i live, sier stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i Finnmark politidistrikt.

– Det er trist å motta budskapet om at hun nå er funnet omkommet. Samfunnet har mobilisert enorme ressurser til denne leteaksjonen, sier Sirma-Tellefsen.

Takker frivillige

– Jeg vil spesielt takke den organiserte frivilligheten og frivillige enkeltpersoner fra Finnmark og Nord- Norge, som virkelig har stilt opp og gjort en stor og viktig innsats for å støtte det offentlige og organiserte redningsapparatet. Det setter vi umåtelig stor pris på. Politiet har ikke på dette tidspunktet informasjon å dele om hva som konkret har skjedd med kvinnen, men det er ingen opplysninger som tilsier at det skulle være skjedd noe annet enn at kvinnen er forulykket i terrenget. Politiet vil gjennomføre tekniske undersøkelser av åstedet og den omkomne vil bli obdusert for avklare dødsårsaken. Pårørende er varslet, uttaler han i pressemeldingen.

Saken oppdateres.

Artikkeltags