Friluftsliv har fått stadig større oppslutning gjennom koronapandemien. Nå arrangerer DNT Fjellsport Troms “Fjellsportuka”, Slik vil de bidra til gode og trygge naturopplevelser for alle.

– Fjellsportuka er et samarbeid mellom ulike aktører som tilbyr kurs, workshoper, turer og tilbud for å fremme fjellsportaktivitetene som mange er så glade i. Vi ønsker at flere kommer seg ut på tur, uansett om det er fotturer, skiturer eller om du synes at det er mest gøy å bevege deg vertikalt opp frosne fosser, sier Tim Dassler, skredinstruktør i DNT Fjellsport Troms i en pressemelding.

Arrangementet er lagt til 12-21 februar.

Det er en stor økning av folk som drar på toppturer vinterstid. Samtidig er regionen preget av et ustabilt snødekke så langt i vinter. DNT vil bidra til at flere kan få trygge opplevelser i fjellet.

–Aktivitetene gir utrolig mye glede, men byr også på utfordringer og kan være farlige dersom man ikke har nok kunnskap om hva man holder på med. Målet med Fjellsportuka er å skape trygge rammer og gi folk muligheten til å skaffe seg kunnskapen som trengs for å komme seg til fjells på en trygg måte. Vårt motto er Glede gjennom kunnskap! sier Dassler.

DNT Fjellsport Troms har fått flere av de fremste aktørene innen kursing og trygge

fjellsportaktiviteter i regionen med på laget. Blant annet skredkurs gjennom flere aktører, toppturkurs for begynnere, brekurs og gratis isklatring for de som vil prøve seg på det.

Håvard Lium hadde ideen om Fjellsportuka og er primus motor for det forebyggende skredarbeidet i DNT Fjellsport Troms:

– Vi begynner smått i Tromsøregionen, og vi satser på at enda flere lokale aktører hiver seg med. På sikt håper vi at Fjellsportuka kan bli en nasjonal satsning. Dette er ikke bare et fantastisk tilbud til folk som har lyst til å drive med og lære seg mer om fjellsportaktiviteter, men det er også en glimrende mulighet for lokale aktører, guider, instruktører, og butikker til å jobbe sammen for å fremme fjellsporten og samtidig skape et kult tilbud til Tromsøbefollkningen, sier Lium.