Savnede skiløpere funnet etter leteaksjon

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Tre kvinner ble meldt savnet etter at de ikke kom hjem fra skituren som avtalt. Natt til mandag ble de funnet av letemannskaper på en hytte i Øvre Dividal Nasjonalpark.

De tre var på tur i Dividalen i Indre Troms, og skulle etter planen vært nede søndag ettermiddag, ifølge politiet.

De ble funnet på Dærtahytta, hvor de hadde ligget værfast. Dærtahytta ligger i Øvre Dividal Nasjonalpark, ikke langt fra grensen mot Sverige.

Fjelltjenesten skal frakte de tre ned fra fjellet, skriver Troms politidistrikt på Twitter ved 01.30-tiden mandag.

Været i området var svært dårlig, fortalte operasjonsleder i Troms politidistrikt, Gaute Hoff. En kombinasjon av snø, tåke og vind skal ha redusert sikten drastisk, hadde politiet da fått opplyst fra Øverbygd fjellredningstjeneste.

- Det fremsto som en hvit vegg der oppe, sier Hoff til Nordlys.

Leter på hytter

Ifølge politiet skal de savnede skiløperne ha vært på Rostahytta lørdag. Det skal ha vært siste gang de ga livstegn fra seg før de ble funnet.

Været umuliggjorde søk med helikopter. Fem eller seks snøskuterpatruljer fra Øverbygd fjellredningsgruppe ble sendt inn i området, opplyste Hoff til Nordlys søndag kveld.

- Flere har gravd seg ned

Det skal ha vært rundt 25 til 30 personer i området hvor de tre kvinnene var savnet, ifølge Øverbygd fjellredningsgruppe. Flere hadde gravd seg ned eller lå i telt, og avventet.

To andre turfølger, med tilsammen fem menn, har heller ikke kommet tilbake fra turer i det samme området til avtalt tid. Disse har imidlertid vært i fjellet lengre, og det var sent søndag kveld ikke igangsatt leting etter dem.

- Vi har fått flere meldinger nå om at det er flere som har familiemedlemmer, ektefeller eller venner som ikke har kommet til rette. Ikke alle er like engstelige, noen har vært ute siden torsdag og skulle vært tilbake. Men pårørende vet at de har tilstrekkelig med fjellutstyr og at de bare må avvente været, sier Hoff.