Gå til sidens hovedinnhold

Erna (5) ble drept av hund i populært turområde: - Ufattelig vondt å se

Artikkelen er over 4 år gammel

Ved årsskiftet fikk Halvorsen-familien én av sine 52 sauer drept av hund. Lørdag skjedde det på nytt.

Erna (5) beitet ved på det populære turområdet Åsjellet nord for Tønsvika i Tromsø lørdag. Hennes to lam er nå etterlatt uten mor - og tegnene tyder på at drapet ble gjort av en hund. iTromsø omtalte saken først.

Sauebonde Kristin Halvorsen tar tapet tungt.

– Det var ufattelig vondt å se og forstå hvor mye Erna hadde lidd før hun døde. For to dager siden satt jeg og klødde henne under haka på fjellet, sier Halvorsen til avisen.

Hun forteller iTromsø at dette er den andre villsauen hennes som har blitt drept av hund i år.

Ikke båndtvang

Villsaukadaveret ble funnet av en turgåer på Åsfjellet og hennes godkjente ettersøkshund på skadet vilt. Området er populært etter at det havnet på Ti på topp-listen over destinasjoner i og rundt Tromsø.

Halvorsen forteller iTromsø at Erna var godt merket. Hun skulle ønske den ansvarlige hundeeieren sa ifra. Det er ikke båndtvang på Åsfjellet. Likevel har Halvorsen en viktig oppfordring til turgåere for å forhindre at noe slikt gjentas.

- Hundene har et naturlig instinkt for jakt, det er eierne som ikke har kontroll. Man kan ikke slippe hunden løs uten at den er trent til å holde seg unna sau, sier hun til iTromsø.

 

Bes om å ta hensyn

Nordlys har vært i kontakt med Halvorsen. Hun forteller at hun søndag ettermiddag fikk opplyst på SMS at en stor svart hund løper rundt på Åsfjellet uten eier.

- Jeg har tatt sauene ned fra fjellet, men de kommer seg raskt opp dit igjen for å beite. Det sier seg selv at man ikke kan passe på villsau 24 timer av døgnet, sier Halvorsen.

Hun håper hundeeiere og turgåere tar hensyn til fordelene med å ha sauer beitende på skog- og turområder.

- De beiter ned på fjellet slik at det blir et enda bedre turområde. Man må ha kontroll på at hunden er saueren før man går på et område som tydelig ferdes av dyr, sier Halvorsen.

Les også

Familien fant rådyret drept rett bak huset. Blodsporene etterlot liten tvil om hvem som sto bak

 

Kommentarer til denne saken