Måtte kansellere fly på grunn av and i motoren

ANDETRØBBEL: SAS skulle fly fra Kirkenes klokken 20:30 torsdag kveld, men flygingen ble altså kansellert som følge av den uheldige anda.

ANDETRØBBEL: SAS skulle fly fra Kirkenes klokken 20:30 torsdag kveld, men flygingen ble altså kansellert som følge av den uheldige anda.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Slike uhell skjer fra tid til annen, sier Knut Morten Johansen, pressesjef i SAS.

DEL

iFinnmark: – Beklageligvis fløy en stor and inn motoren mens flyet var i lufta, sier Knut Morten Johansen, pressesjef i SAS.

SAS skulle fly fra Kirkenes klokken 20.30 torsdag kveld, men flygingen ble altså kansellert som følge av den uheldige anda.

– Det skjer fra tid til annen og det er ikke farlig, men motorenmå sjekkes etter faste rutiner når det skjer. Faktisk så var dette andre tilfellet i går, vi hadde også en lignende hendelse på Svalbard, og har derfor nå to maskiner ute av drift, forteller Johansen.

Han sier det er spesielt uheldig, med tanke på at denne helgen er en av de mest trafikkerte i året.

– Vi pleier å overføre til andre flyginger, men nettopp fordi det er såpass travelt akkurat nå, er det å finne gode løsninger svært begrenset. Jeg vil berømme passasjerene for god tålmodighet. Det jobbes hardt i kulissene for dem som rammes direkte og indirekte av det her. Dette får jo følgekonsekvenser, noen skal rekke fly videre som de ikke kommer med, sier Johansen.

Han forteller at enkelte passasjerer har måttet ta inn på hotell som følge av hendelsen, men han har ikke oversikt over hor mange som har kommet seg videre.

– Vi beklager fra SAS sin side, men slik skjer, selv om det er beklagelig, sier Johansen.

Flymaskinen skal altså nå gjennom en sjekk før den kan tas i bruk igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken