Gå til sidens hovedinnhold

SAS-streiken er over

Artikkelen er over 2 år gammel

SAS-streiken er over, opplyser SAS-sjef Rickard Gustafson.

– Jeg kan med lettelse opplyse at vi kan legge denne konflikten bak oss, sier Gustafson klokken 23 torsdag kveld.

SAS-streiken er over etter at partene torsdag ble enige om en løsning. Meklingen har pågått siden klokken 11 onsdag og selve streiken i en uke.

Etter det NTB erfarer kom partene til enighet allerede torsdag ettermiddag, men det har tatt lang tid å få meislet ut avtaleteksten og formalitetene i avtalen.

Siden streiken brøt ut før helgen, har SAS hver dag kansellert et stort antall avganger en dag i forveien, men selskapet hadde ved 20-tiden ennå ikke kansellert noen avganger fredag.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir sier til TV 2 at SAS neppe vil være i full drift igjen før lørdag ettermiddag.

– Jeg regner med at SAS-forhandlerne har holdt organisasjonen oppdatert med utviklingen i forhandlingene og at flymannskap er klarert og klare til å utføre flyginger allerede fredag, sier han, men tror ikke det er mulig å unngå innstillinger og forsinkelser fredag.

Nær 4.000 flyavganger er blitt innstilt etter at 1.400 SAS-piloter gikk ut i streik fredag. Over 300.000 passasjerer er så langt rammet av streiken. Streiken har kostet flyselskapet dyrt, og SAS har hver dag tapt mellom 50 og 100 millioner kroner på streiken, ifølge anslag fra forskjellige meglerhus

Kommentarer til denne saken