Borch: - Ubehagelig å vite at jeg henger der

PÅ VEGGEN: I en bredt anlagt reportasje i Klassekampen lørdag, ser man Max Hermansen med et bilde av en lettkledd Sandra Borch på døra bak seg. Faksimile fra Klassekampen, 10.10.2015.

PÅ VEGGEN: I en bredt anlagt reportasje i Klassekampen lørdag, ser man Max Hermansen med et bilde av en lettkledd Sandra Borch på døra bak seg. Faksimile fra Klassekampen, 10.10.2015.

Artikkelen er over 5 år gammel

Max Hermansen har en lettkledd Sandra Borch på veggen. Det synes kalenderpiken lite om.

DEL

For noen år siden ga Senterungdommen ut en kalender med lettkledde bilder av sentralstyret i organisasjonen. Denne helga fikk Sandra Borch et gjensyn med et av bildene - i form av et innrammet fotografi på veggen til Pegida-leder og islamkritiker Max Hermansen.

Bildet står på trykk i en stor reportasje i Klassekampen lørdag, som handlet om Hermansens arbeid som lærer i Oslo-skolen.

- Det verste er at det ikke engang er et av bildene som ble brukt i kalenderen. Det må ha blitt printet ut fra internett og så hengt opp. Jeg synes det er ubehagelig, sier Senterpartipolitikeren til Nordlys.

Tidligere FpU-leder Ove Vanebo la bildet ut på facebook med kommentaren "Dette bildet fra dagens Klassekampen, er kanskje det morsomste jeg har sett på lenge. (...)"

Borch fikk flere reaksjoner på bildet, og sier hun brukte en del tid på å lure på hvorfor hun henger på veggen til Hermansen.

- Jeg vet ikke helt var han mener med bildet. Jeg er sterkt uenig med Max Hermansen i veldig mye av hans verdi- og livssyn, og tar avstand fra det aller meste han mener om muslimer og islam. Det er en person jeg på langt nær ser opp til, og det var ikke en artig greie å få vite at jeg henger på veggen hos ham.

REAGERER: Sandra Borch reagerer på at hun henger lettkledd på veggen til Max Hermansen.

- Håper han tar det ned

Hun sier det ikke er mye hun kan gjøre med bildet, annet enn å håpe at han kan ta det ned fra leiligheta.

- Når man stiller lettkledd opp i en kalender, må man forvente at bildene i ettertid brukes på en annen måte?

- Med tanke på salgstallene vet vi jo at kalenderen henger på mange vegger. Men man blir jo eldre med tida, og det er ikke dette jeg ønsker å bli identifisert med. Det er kanskje noen av bildene jeg har angret på at ble publisert, sier Borch.

- I utgangspunktet er ikke bildet verre enn at Jens Johan Hjort (ordfører i Tromsø, red.anm.) stiller i badebukse, men det er noe med måten det blir brukt på. Særlig når man er en offentlig person og plages mye med oppringninger fra skjulte nummer, da er ikke dette så kult.

- Hengt opp på spøk

Max Hermansen sier bildet henger der etter en fest, da en kompis hang det opp.

- Det er en gave fra en venn. Han syntes det var flott at noen i Senterpartiet endelig turte å ha meninger, og hang det opp på veggen min. Så har det bare blitt hengende. Det er ikke lenge siden.

- Jeg er for øvrig overrasket over at Klassekampen valgte å bruke det bildet.

- Sandra Borch synes det er ubehagelig at det henger på veggen din?

- Hvis hun synes det, skal jeg selvsagt ta det ned.

- Jeg har all respekt for henne som politiker, hun er en ung dame som har egne meninger og tør å stå for det. Det har vi altfor lite av.

- Hun sier hun er mye uenig med deg?

- Det får være hennes problem.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken